Ayamonte – en uopdaget perle, hvor Algarve møder Andalusien

Torvet Plaza de la Laguna i Ayamonte
Torvet Plaza de la Laguna i Ayamonte

Algarve i Portugal og Andalusien i Spanien er to af de mest populære feriemål i Sydeuropa. Endeløse sandstrande, smukke kulturbyer og god mad og vin kendetegner disse to ferieparadiser. Hvad mange ikke ved er, at der på grænsen mellem de to regioner i de to lande gemmer sig en lille perle i form af byen Ayamonte.

Da jeg og min bedre halvdel ferierede i Algarve, boede vi på det hyggelige Praia Verde Boutique Hotel. Superlativerne står i kø, når jeg skal beskrive dette vidunderlige “gemmested”. Værelserne, restauranten, poolen og de nærliggende restauranter – og sidst men ikke mindst – den vidunderlige sandstrand, gjorde vores ferie komplet.

Poolbar på Hotel Praia Verde Boutique
Poolbaren på Hotel Praia Verde Boutique
Praia Verde Boutique Hotel är ett gömställe helt igenom
Praia Verde Boutique Hotel byder på mange hyggelige kroge og gemmesteder, hvor du kan slappe af
De 40 rummen är ljusa och chic’t inredda
De 40 værelser er lyst og raffineret indrettet

Da vi havde lejet en lejebil, var dagene præget af udflugter og afslapning på hotellet. Det venlige personale på Praia Verde Boutique Hotel gav os en dag et tip om at køre de 15 minutter, som det tager at køre over grænsen til Andalusien, og spise frokost i byen Ayamonte. Som sagt så gjort; vi satte os straks ind i bilen for at udsætte os for lidt spansk indflydelse. Ayamonte viste sig at være en dejlig lille by med et autentisk centrum. På byens smukke centrale plads, Plaza de la Laguna, omgivet af små barer og restauranter, er der en rolig og fredelig atmosfære om dagen, mens atmosfæren er hjemlig, men mere sprudlende om aftenen. På en sidegade til pladsen sad vi på en tapasbar og hældte tapas i os til spotpris!

Stranden nedanför Praia Verde Boutique Hotel
Stranden neden for Praia Verde Boutique Hotel
En av många vackra byggnader i Ayamonte
En af de mange smukke bygninger i Ayamonte

En interessant detalje er tidsforskellen, da Portugal er en time bagefter (læs: britisk tid), hvilket betød, at vores frokosttid blev forskubbet. Men hvad gjorde det; vi forlod restauranten mætte og glade.

Efter frokost gik vi en tur gennem Ayamontes små gader og stræder. Livet levede dets stille gang og den imødekommende lokalbefolkning hilste venligt på os. Den oplevelse, som vi fik ud af både at kunne opleve Spanien og Andalusien på ferien, mens vi boede i den østlige del af Algarve, er noget, vi virkelig ikke fortryder. Tværtimod: Hvis du overvejer en rejse i denne del af Portugal, kan jeg varmt anbefale dig mindst et par nætter på Praia Verde Boutique Hotel, for derved at kunne besøge Andalusien og måske aflægge et besøg i vores nye gemmested, Ayamonte.

Vil du have mere information om Hotel Praia Verde Boutique?

Så kan du læse meget mere om Hotel Praia Verde Boutique her, hvor du bl.a. vil finde flere billeder, priser og anden nyttig information om hotellet.

Du kan også læse om rejser til Andalusien her – og rejser til Algarve her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere