Azorernes egen hest officielt anerkendt

Hest Azorerne
Heste var tidligere vigtige for landbruget på Azorerne. Foto: Luca Nebuloni, CC BY 2.0.

Efter at have været tæt på at uddø, er Azorernes egen hesterace vendt stærkt tilbage og er netop blevet officielt anerkendt som Portugals fjerde hesterace.

Pónei da Terceira

Den officielle anerkendelse af Azorernes egen hesterace (fra øen Terceira) betyder, at Portugal nu har fire hesteracer, som udover den nye ‘Pónei da Terceira’ tæller racerne: Lusitano, Garrano og Sorraia.

Hesten fra Terceira har størrelse som en pony, men samtidig proportioner som en stor hest. “Den er anderledes end andre ponyer. Normalt forestiller man sig en pony, som en af dem man ser i et cirkus, med små stikkende, korte ben. Denne ligner derimod en hest,” siger Arthur Machado, lederen af det hold fra Universidade dos Açores, som har stået i spidsen for at genoprette bestanden på Azorerne.

Hest Azorerne
Udover den nye hesterace er der også andre heste på Azorerne, hvoraf nogle bruges til rideture for turister. Foto: Luca Nebuloni, CC BY 2.0.

Det har taget omkring 14 år at bringe hesten tilbage fra afgrunden, og i dag findes der 118 ponyer på Azorerne. Ponyerne var før motoriseringen vigtige i landbruget og til transport på Azorerne. Selv om de er små, er ponyerne fra Terceira ifølge Arthur Machado meget robuste og udholdende, hvilket sammen med en mindre størrelse har gjort dem velegnede til blandt andet arbejdet med radrensning i markerne.

Oplev Azorerne fra hesteryg

Azorerne er ikke blot et af de bedste steder i verdens at se hvaler og delfiner, men byder også på store naturoplevelser til lands. Der er året rundt mange muligheder for at tage på arrangerede rideture (på større heste som Lusitano) gennem de grønne vulkanlandskaber både for begyndere og øvede ryttere.

Tag på hvalsafari ved Azorerne

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere