Azorernes smukke kratersøer

Udsigt over Lagoa das Sete Cidades.
Udsigt over Lagoa das Sete Cidades.

På Azorerne ser man spor af øgruppens vulkanske oprindelse overalt i landskabet. Her kan du opleve gejsere, varme kilder, mystiske månelandskaber af lava og ikke mindst de smukke kratersøer, der ligger omgivet af et grønt og blomsterigt landskab.

De sagnomspundne tvillingesøer ved Sete Cidades

På Azorernes største og ifølge mange smukkeste ø, São Miguel, er en af de mest populære attraktioner kratersøen Lagoa das Sete Cidades på den nordvestligste del af øen. Her kan du på en vandretur langs kraterkanten nyde pragtfulde udsigter over den store kratersø og den hyggelige landsby Sete Cidades.

Søen som er 4,5 km i diameter og 30 meter i dybden, er øens største ferskvandsreservoir. Den består faktisk af de to søer Lagoa Azul og Lagoa Verde, som er forbundet af en smal passage. En lokal legende fortæller, at der var en prinsesse med grønne øjne, som forelskede sig i en hyrde med blå øjne. Men kongen billigede ikke deres ægteskab og forbød prinsessen at se den unge hyrde igen. De to sneg sig dog til et sidste møde, hvor de græd og omfavnedes. Deres tårer dannede to tilstødende søer, en grøn og en blå.

Står du ved et af udsigtpunkterne over søen, vil du da også se at de to dele af søen faktisk har forskellige farver. Derudover er Lagoa das Sete Cidades også et besøg værd på grund af den omgivende natur, som rummer mange af Azorernes oprindelige dyre- og plantearter. Søen er således et vigtigt rastested for flere fuglearter, der stortrives i området, når de er på træk mellem Amerika, Afrika og Europa.

Tvillingesøen er dog ikke den eneste smukt beliggende kratersø på Azorerne.

Lagoa do Fogo
Lagoa do Fogo. Foto: Jwp1234, CC BY-SA 3.0.

Den smaragdgrønne ildsø

Midt på São Miguel ligger for eksempel en anden af Azorernes enestående søer, Lagoa do Fogo. Den er meget smuk med sin elliptiske form, der måler ca. 3 x 2,5 km, sit dybe blå vand og den smukke oprindelige vegetation, der omgiver vandet. Luftens fugtighed koncentrerer sig ofte over Lagoa do Fogo, hvilket resulterer i, at det kan være tåget det ene øjeblik og solskin det næste. Derfor er det fantastisk at opleve lagunens farver og særprægede vejrskifte.

Søen har en badestrand, hvis du skulle have lyst til en kølig dukkert. Du kan dog også lidt længere mod øst vælge at udforske områdets varme svovlholdige kilder, som er endnu en vidnesbyrd om Azorernes vulkanske natur. I kurbyen Furnas har du således mulighed for at få et helsebad fra de varme mineralholdige kilder.

Lagoa das Furnas
Området ved Lagoa das Furnas er kendt for sine varme kilder. Foto: David Stanley, CC BY 2.0.

Vulkansøen Lagoa das Furnas på São Miguel

Lagoa das Furnas er en sø, som knytter sig tæt op ad Furna vulkanens formation og ligger indhyllet i damp og røg fra de nærliggende kratervægge. Lagoa das Furnas er 2 x 1,6 km i diameter og 12 meter i dybden.

Udover kurbade er det også ved Furnas, du kan prøve den særlige egnsret, Cozido das Furnas, som tilberedes ved hjælp af den intense jordvarme.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere