Bæredygtige rejser

Jeg hedder Pedro og går på CPH Business, hvor jeg læser bachelor på Innovation & Entrepreneurship. Som 3-måneders praktikant hos Escapeaway har jeg fået til opgave at skrive om bæredygtige rejser helt generelt. Jeg kigger på hoteller, fly, lande og byer til dig som forbruger, der er interesseret i at rejse (mere) bæredygtigt eller ønsker at tage første skridt til at gøre det.

Hvorfor overhovedet være bæredygtig?

Vi er i konstant forandring på jorden, og vi er i en periode, hvor verden omkring os begynder at tænke mere og mere bæredygtigt. Vi vil minimere vores aftryk på jorden og skabe et mere veletableret, grønt miljø for de fremtidige generationer.

Helt generelt påstås det, at særligt mennesker i den vestlige verden ikke er ansvarlige nok til at tænke på det vand, vi bruger, det affald vi smider ud, og hvordan vi forbruger i vores hverdag.

Lande er begyndt at skabe flere miljøvenlige praksisser. Gamle fabrikker lukkes ned og nye bliver bygget med tanke på at udlede så lidt CO2 som muligt. Lande sætter forbud på ældre dieselkøretøjer i miljøzoner, opretter flere elbil-ladestationer og udbygger den offentlige trafik.

Stater indfører afgifter for at vi kan blive mere grønne. Foranstaltninger med bæredygtige mål indenfor de næste 5-10, 20 og 30 år bliver aktiveret. Listen fortsætter med mange flere tanker på at skifte mindset mod en grønnere tilværelse.

Bl.a. er vi godt i gang med at begynde at tænke mere på at spare på vandet og sortere affald. Vi bliver bedre til at spare på elektriciteten i hjemmet, og vi køber flere økologiske madvarer ”direkte” fra gården. Hvidevarer og elektronik produceres, så vi kan købe dem med endnu større energibesparelser o.s.v.

Men særligt ét emne indenfor bæredygtighed kan for mange forbrugere være svært at gennemskue: Når vi skal på ferie! For de fleste af os er det at rejse, nemlig den vigtigste tid på året.

Må jeg gerne stille dig et par spørgsmål?

I forbindelse med min praktikopgave her hos Escapeaway, har jeg udarbejdet et spørgeskema med alle mulige spørgsmål omkring bæredygtighed i hverdagen hos den helt almindelige forbruger. Derfor er spørgeskemaet også sendt rundt til mine kollegaer på kontoret, men jeg vil sætte stor pris på, hvis du også har tid og lyst til at deltage. Det er naturligvis helt anonymt, og dine svar vil udelukkende blive brugt til intern brug og videregives ikke til nogen 3. part. Link til spørgeskema:

På forhånd mange tak!

Med venlig hilsen
Pedro

Skrevet af
Mere fra Pedro Lugano