Bali – øen med de 1000 templer

Mit første besøg til Bali var tilbage i 2006 og siden da er det blevet til hele tre besøg. En af de ting jeg faldt for, ved Balineserne er deres helt særlige spirituelle tilgang til livet og de små religiøse detaljer, som præger øen, hvor end du går.

Tro, mystik og templer

Bali bliver ofte kaldt for ’gudernes’ ø eller øen med de 1000 templer, og det er der en helt særlig grund til. For mens resten af Indonesiens befolkning primært er muslimer, så har balineserne bevaret en særlig balinesisk-hinduisme religion, som stammer tilbage fra den hinduistiske påvirkning fra 600-tallet.

Smuk maske fra Bali
Håndskåret træmaske som typisk bliver brugt under en traditionel balinesisk danseforestilling

Balineserne tror på ånder og naturguder og dyrker deres tro med respekt og ynde. For dem handler det om at skabe balance mellem den åndelige og den materialistiske verden. Ethvert hjem har derfor et lille tempel og hver dag vil du se de lokale enten sætte offergaver frem foran deres hjem eller bære dem over til templerne for at takke guderne. Et helt magisk syn som jeg straks blev betaget af ved første møde.

Du vil derfor opleve en ø fyldt med ceremonier, templer, særlige ritualer samt en magisk stemning, som har tiltrukket mange yogaudøvere, og dem som tror på den alternative søgen i sig selv og det indre.

Pige tænder røgelse på Bali
Et eksempel på et dagligt ritual hvor man bruger offergaver og blomster for at takke guderne

Det er fascinerende at lære om den balinesiske tro og komme helt tæt på den. Som besøgende på Bali opleves religionen både som en afslappet og uformel del af balinesernes hverdag og ofte kan man opleve deres ganske unikke optog og ceremonier.

Jeg vil derfor anbefale dig at besøge et eller flere af deres karakteristiske templer, som er spredt ud over hele øen og flere af dem er angivet på UNESCOS Verdensarveliste – Du kan med fordel vælge at bo I Ubud, hvor du finder største delen af dem alle.

5 templer du må besøge når du rejser til Bali

Pura Tanah Lot

Pura Tanah Lot er også kendt som ’vand templet’, og befinder sig i den sydøstlige del af øen. Her huser der en ganske særlig stemning når solnedgangen falder på, og det er stadig et af de smukkeste syn jeg har mødt på mine utallige rejser. Det tager ca. 30 min. i bil fra Seminyak / Jambaran.

Pura Ulun Danu Beratan

Pura Ulun Danu Batur er nok den mest populære og ikoniske af alletempler på Bali. Det er det tempel som du ofte ser på postkort og billeder og det er også helt unikt. Templet er omringet af en sø og bjerge, som giver modspil til dets gyldne farve og skaber et malerisk reflekterende billede. Du finder også en mindre botanisk have i området samt både små lokale landsbyer. Da templet ligger i baglandet, så er det nemmest at arrangere en tur fra hotellet.

Rejser til Bali - besøg et af de mange templer
Templer og stenskåret balinesiske guder præger den grønne ø

Pura Gunung Kawi

Gunung Kawi templet er et af mest hellige templer på øen. Templet er beliggende ved en hellig flod som løber gennem to kar og det siges at have healende kræfter. Derfor ses det også ofte at de indfødte bader i vandet for at blive døbt, renset eller healet. Du finder templet i Ubud tæt på de karakteristiske rismarker.

Pura Besakih

Pura Besakih bliver kaldt for ”moder templet” og er et af de ældste, største og det helligste af dem alle. Templet er placeret i 1000 meters højde ved det hellige bjerg Mount Agung, ca. 40 km nordøst for Ubud.

Pura Goa Gajah

Goa Gajah oversættes bedst til ’Elefantens grotte’ og blev oprindeligt bygget som et helligt sted til meditation. Dette tempel bærer især præg af hinduismen da du finder flere udhugninger af sten, som afbilleder guderne Shiva og Ganesh rundt omkring i templet.

Endnu et af de imponerende templer på Bali
Et karakteristisk syn som du vil møde mange steder på din Bali rejse

Hvis du er blevet tryllebundet af den fantastiske ø og selv har lyst til at opleve øens spirituelle sjæl og dens 1000 templer, så tag et kig på vores håndplukkede hoteller og rejser til Bali her.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere