Besøg verdens største sandskulptur-festival i Algarve

Pera
Foto: William Warby, CC BY 2.0.

Der er talrige familievenlige attraktioner i Algarve, som byder på mange timers underholdning for alle aldre. En af de mest specielle er Sand City, der bryster sig af at være verdens største sandskulpturudstilling.

FIESA – International Sand Sculpture Festival

Sand City, der også er kendt som FIESA – International Sand Sculpture Festival, ligger ved Pêra ca. 25 øst for Portimão i et område, der blandt andet også byder på sjove vandlande. Kan I løsrive jer fra Algarvekystens skønne strande, er dette derfor et oplagt udflugtsmål.

Pera sandskulptur
Der bruges 40.000 tons sand ved festivalen. Foto: William Warby, CC BY 2.0.

Hvert år samler den store sandskulpturfestival talentfulde skulptører fra hele verden, som får 40.000 tons sand på et 15.000 m2 stort område til at skabe en verden af fantasifulde skulpturer, der kan være op til 12 meter høje.

Hvert år har festivalen et tema som for eksempel “Verdens vidundere”, “Dyrenes verden” eller “Eventyr”. På festivalen vil der desuden være en række aktiviteter for publikum. F.eks. er der som regel i starten af festivalen mulighed for at opleve hvordan kunstnerne arbejder med sandet på en mindre del af området. Det giver et godt indblik i, hvor meget arbejde der hvert år bliver lagt i at skabe de flotte sandskulpturer. Der er desuden afsat et område, hvor mindre børn selv kan prøve kræfter med sandet.

Undgå middagsheden

Holder du og familien sommerferie i Algarve, kan det anbefales at besøge Sand City sidst på eftermiddagen eller først på aftenen. Man har automatisk mere lyst til at gå rundt i området, når det ikke er for hedt. Efter solnedgang tændes der for en flot belysning på skulpturerne, og der spilles baggrundsmusik. Det giver en helt anden stemning, og det kan næsten føles som en helt anden udstilling.

Det er et stort område, så er du gangbesværet eller rejser du med små børn, kan det være en ide at leje en slags golfvogn eller eventuelt en segway.

Festivalen er normalt åben for publikum fra 1. marts til midt i november.

Se nogle af sidste års sandskulpturer i videoen herunder.

Trænger I til lidt afkøling efter besøget? Tæt ved ligger Aqualand Algarve og Zoomarine. Begge steder venter der jer masser af vandsjov.

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller. 

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Algarve

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere