Besøg Palermo fra vores hideaways på Sicilien

Katedralen i Palermo

Siciliens hovedstad Palermo er på én og samme tid moderne, pulserende europæisk storby med over 1,2 millioner indbyggere og et helt enestående “levende museum” med kulturhistorie i den absolutte verdensklasse.

Får du lyst til at krydre din rolige og afslappede ferie på et af vores sicilianske hideaways med en dagtur til en ualmindelig interessant og historisk vigtig storby, er Palermo aldrig mere end en køretur væk.

Palermo er Siciliens bankende hjerte. Det er her i byen, øens forretningsmæssige og kulturelle aktiviteter er samlede. Og selvom Palermo også nyder stor popularitet blandt turister og ferierende gæster, har den i højere grad end mange andre sydeuropæiske byer i samme størrelsesorden formået at holde fast i en egenartet atmosfære. Palermo er meget siciliansk.

Palermo var Middelhavets kraftcenter

Palermo kan prale af næsten 3000 års ubrudt kulturhistorie, hvor overherredømmet har skiftet hænder mellem fønikerne, romerne, byzantinerne, arabere og normannere og italienere. Alle har de sat deres umisgenkendelige præg på byen, der gennem lange tidsperioder var en af middelhavets allerstørste og allervigtigste byer.

Fortidens storhed fornægter sig ikke i dagens Palermo, og faktisk er myndighederne i byen i færd med at udvikle byen påny. Målet er at genvinde status som en af Middelhavets vigtigste byer. Palermo er en interessant by at besøge – både for fortiden, men så sandelig også for de forandringer den gennemgår for tiden. Byen er levende og har puls.

Har du lyst til at grave lidt ned i byens sammensatte kulturhistorie, bør du besøge kirken San Giovanni degli Eremiti. Dens særprægede arkitektur rummer både byzantinske, arabiske og normanske elementer. Bygningen er berømt for sine runde, røde kupler, som man sjældent ser på kirker andre steder. Palazzo dei Normanni ligger også lige i nærheden og huser i dag Siciliens regionalparlament – også denne bygning fortjener et besøg, da den siden normannerne har været øens politiske magtcentrum og danner rammer om det smukke Cappella Palatina.

Mad i Palermo

Palermos køkken er lige så bredt og varieret som byens lange, stolte historie. Gastronomien i Palermo trækker tråde langt tilbage, og opskrifterne er bare blevet bedre og bedre over århundrederne. Naturligvis er byens placering midt i Middelhavet garant for fisk og alt godt fra havet af høj kvalitet.

Når man som gæst møder Palermos køkken for første gang, er det svært ikke at bide mærke i den karakteristiske sammensmeltning af det søde og det krydrede. Maden i Palermo – og på resten af Sicilien – er kraftig i smagen, hvadenten der tale om pastaretter eller den fantastiske lokale udgave af sorbet-is.

Gademad er en helt central del af den moderne bylivskultur i Palermo og i mine øjne noget af det bedste ved byen. Jeg elsker det faktum, at god, frisk mad altid er lige ved hånden til lave priser. Pane con panelle er en moderne klassiker, der skal prøves. Endnu bedre er gadens retter baseret på grillede fisk, der blandt andet kan findes i området Borgo Vecchio.

Læs mere om rejser til Sicilien med Hideaways. Du kan også få mere inspiration til din ferie i andre blogindlæg, læs f.ek s om udvalgte seværdigheder på Sicilien

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere