Her finder du Algarves Blå Flag strande

Strand ved Portimao
Strand ved Portimao i Algarve.

Algarve er den portugisiske region, som kan bryste sig af at have flest Blå Flag strande. I alt 88 strande kan således  hejse det eftertragtede flag, der er med til at gøre regionen ekstra attraktiv som destination for en badeferie.

Algarve strand sand
Algarves strande er ideelle til en ferie med hele familien.

Badeferie med kvalitet i Algarve

Portugals sydligste region har ikke blot over 3.000 solskinstimer om året. Det er også i Algarve, du finder nogle af Europas skønneste strande, som gør regionen til Portugals mest populære rejsemål.

Når en strand har det eftertragtede Blå Flag betyder det blandt andet, at du kan forvente høj badevandkvalitet, gode udenomsfaciliteter og at der er fokus på badesikkerhed. Miljømærkeordningen vurderes at have stor betydning for turismen i Algarve, som især er kendt som et mål for badeferier.

Strand Algarve
Strandliv på Algarvekysten.

Blå Flag i Algarve

I skrivende stund kan fire marinaer i Algarve – Vilamoura, Albufeira, Portimão og Lagos – alle flage blåt, og derudover har 84 strande modtaget udmærkelsen.

Albufeira er stadig den by i Algarve, der kan prale af at have flest Blå Flag strande i nærområdet (25). Næstflest har Vila do Bispo (11) efter fulgt af. Loulé (10). Et kig på kortet over alle Blå Flag-strandene i Portugal, som du kan finde på den internationale miljømærkningsordnings officielle hjemmeside her, afslører dog, at næsten uanset hvor du vælger at holder ferie, vil der være adskillige Blå Flag-strande inden for rækkevidde.

I alt er der 320 strande og 15 marinaer med Blå Flag i Portugal, når de portugisiske øgrupper tælles med.

Det er ikke kun de mange gode badestrande, som gør Algarve til et interessant rejsemål. Læs om de mange andre seværdigheder og attraktioner i regionen her på bloggen. Er du allerede klar til at bestille din ferie? Find rejser til Algarve.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere