Mad og drikke på rejser i Toscana
Skrevet av Marie
2013-11-28
Mad og drikke på rejser i Toscana
Lige så betagende det toskanske landskab er, lige så lækkert er det toskanske køkken. Toscana kan som overalt i Italien byde på forskellige udgaver af pizza og bruschetta, men Toscana har også sine særlige egnsretter. Hos Hideaways går vi selv meget op i god mad og drikke, når vi rejser til Italien, uden det dog behøver at være dyrt og fint. Du kan læse mere om de forskellige hoteller og ferieboliger i Toscana i nedenstående oversigt, eller læse lidt om mad og vin og få inspiration til din ferie i Toscana.
Læs også mere om mad og drikke på andre rejsemål i Italien
Perfekt til romantik
De toskanske restauranter er som regel små, intime spisesteder. Ofte drives restauranten af den samme familie gennem flere generationer. Undgå steder med turistmenuer, og vælg i stedet mindre restauranterfyldt med italienske gæster.
Lækker start på måltidet
Crostini di fegato er brød med lækker sauce lavet på kyllingelever, smør, kapers, ansjoser og løg. Det er en traditionel forret i Toscana. Mange toskanske familier laver en stor portion fegato i weekenden og bruger den ugen igennem som mellemmåltid. En anden toskansk forret er antipasto toscano, der består af et skærebræt med et større udvalg af kød og oste fra regionen.
Regional pastaret
Pappardelle er en tykkere udgave af spaghetti, og den serveres som regel med en vildsvinesovs. Den kan også spises med champignons, artiskokker, pølse eller andre typer kød. Pappardelle al pomodoro er en populær tomatsuppe i Toscana.
En bøf med muh
Firenzes indbyggere er med god ret stolt af deres specialitet, Bistecca all Fiorentina. Bøffen steges så lidt som muligt, så den stadig er blodrød indeni. Den serveres med hvide bønner, ovnbagte kartofler eller salat. Hvis du ikke bryder dig om en bøf, der stadig siger muh, så skal du allerede ved bestillingen bede om at få den stegt lidt mere.
Punktum for middagen
Afrund middagen med en kop dampende varm kaffe, en likør og en cantucci. I Toscana sætter man en ære i at lave den berømte mandelkiks helt fra bunden.
Vin af høj klasse
Toscana er sammen med Piemonte de to vigtigste vinregioner i Italien. 80% af den vin, der produceres i Toscana, er rødvin. De resterende 20% fordeler sig på hvidvin, rosevin og Vin Santo, der er regionens specialitet og en meget sød dessertvin. Nogle af Toscanas vine er klassificeret som Supertoscanere. Begrebet opstod i 1970’erne, da vinniveauet i Toscana ramte sit absolutte lavpunkt. Som modreaktion til den lave kvalitet fokuserede nogle vinavlere på at frembringe vine af særdeles høj kvalitet, de såkaldte Supertoscanere. Det resulterede i sidste ende i et kvalitetsløft for hele regionen, så der i dag produceres mange særdeles behagelige vine i Toscana.
Inspiration om mad og vin
På vores blog om rejser har vi samlet indlæg, som forhåbentlig kan give lidt inspiration til rejsen. Vi skriver om alle rejsemål på bloggen, og derfor naturligvis også om Toscana. Et af de emner der altid fylder meget på en blog om rejser er mad og vin, men du finder også indlæg om emner som kultur, historie, klima og geografi, rejsetips, at rejse med børn og meget mere. I vores foto-blog, kan du også se flere billeder fra vores rejser rundt i Toscana.
Rejser til Toscana
Vil du på din rejse til Toscana bo på Hideaways, hvor de har et ekstra godt køkken, så læs mere om de hoteller og ferieboliger i Toscana, vi har skrevet om i rejsetemaet mad og vin. Nu skal det dog siges, at vi ikke har nogle hoteller og ferieboliger på programmet i Toscana, hvor man ikke spiser godt, men ligesom på alle andre rejsemål er der forskel på kvalitet og pris.