Blogindlæg om seværdigheder i Italien

Seværdigheder i Italien, her Amalfikysten

Italiens kulturhistorie strækker sig mange tusinde år tilbage i tiden fra etruskerne over romerne til renæssancen og moderne tid. Kombineret med Italiens mange nationalparker og store fokus på turisme er det nemt at finde spændende seværdigheder for små såvel som store. Hos Hideaways har vi ingen ambition om at lave en ny guide-bog, vi er specialister i rejser, hvor du bor på håndplukkede hideaways f.eks i Italien. Derimod vil vil gerne dele ud af vores egne erfaringer og give dig inspiration til hvilke seværdigheder, du kan opleve på en rejse til Italien.

Bloggen

På vores blog om rejser kan du læse indlæg om seværdigheder i Italien, både de kendte og dem som du måske ikke lige finder i alverdens guidebøger om Italien. På vors rejseblog skriver vi om egne oplevelser fra vores mange rejser til Italien på jagt efter de bedste Hideaways. Vi skriver også om nyheder og mange andre temaer. Klik på nedenstående link og få inspiration til din rejse til Italien og læs om seværdigheder i regioner som Toscana, Sicilien, Umbrien og mange flere.

Få inspiration til rejsen, læs blogindlæg om seværdigheder

Udvalgte seværdigheder

Her følger en meget kort beskrivelse af nogle af de mest kendte seværdigheder i Italien, husk at kigge forbi vores blog for at læse meget mere og få inspiration til din rejse.

Hvor ligger de største seværdigheder i Italien

Hvor kan man finde det forunderlige “nye Toscana”? Nogle peger mod Piemonte, en fantastisk region med rullende vinmarker, hyggelige bjerglandsbyer og middelalderlige bygninger, og med en placering i det nordvestlige Italien mellem Genova og Torino. Her findes et uovertruffent køkken, trøffelfestivaler og en kort afstand til Alperne. Andre peger på Apulien, hælen på Italiens støvle, som har en rig historie og en spændende arkitektur med mauriske landsbyer, romerske amfiteatre og de karakteristiske kegleformede huse. Regionens hovedstad Lecce kaldes også for ‘barokkens Firenze’ og med de herlige sandstrande og det vidunderlige køkken, så er regionen bestemt et godt bud på en konkurrent til Toscana. Netop derfor, så drager norditalienerne hertil i hobetal om sommeren, og nogle steder kan man opleve en trendy stemning, som man kender fra Cote d’Azur. Kigger man mod syd kan man ikke undgå de mange seværdigheder omkring Napoli og Sicilien, ja den har spændende seværdigheder nok til mange ugers ferie.

Hovedstaden Rom frister

Rom har så mange interessante steder, at en enkelt ferie aldrig er nok. De fleste forbinder Rom med Peterskirken, Den Spanske Trappe og Colosseum, men der er mange andre imponerende seværdigheder i Rom. Roms akvædukter og Pantheon har for eksempel i flere tusinde år været et bevis på romernes fantastiske ingeniørkunst. Castel Sant’Angelo ved Tiberen giver et indblik i Roms og Vatikanets omtumlede historie.

Venedigs smukke rammer på og udenfor museerne

Accademia i Venedig er en af Italiens flotteste samlinger af klassisk kunst, mens Peggy Guggenheim Collection fremviser en imponerende samling af moderne kunst. På tur i Venedig kan man ikke undgå at beundre byens mange palazzi og smukke broer, der krydser de maleriske kanaler. Rialto-broen er den mest kendte bro og indtil midten af det forrige århundrede også det eneste sted, hvor man kunne krydse Canal Grande. Sidst, men ikke mindst kræver Markuspladsen et besøg. Den charmerende plads overfor Dogepaladset er altid fyldt med gøglerliv, turister og sultne duer.

Kirke og fodbold i Milano

Duomo er med sine 135 spir og 3400 statuer en af de største kirker i verden. Du kan faktisk komme helt op på taget og nyde udsigten over Milano og omegn. Du vælger selv, om du klarer turen op ad trapperne eller vælger den lette måde med elevator. Stadio Giuseppe Meazza er Italiens stolthed og betragtes som et af verdens bedste stadioner. Besøg samtidig San Siro Museet, der fortæller historien om AC Milan og FC Internazionale.

Firenze – Italiens grand ol’ man

Firenze er en gammel by, og gamle er også mange af byens attraktioner. Ponte Vecchio betyder faktisk direkte oversat gammel bro. Vil du se Michelangelos mest berømte statue, kan du besøge David i Galleria dell’Accademia. Uffizi Galleriet har verdens største samling af malerier og giver en fin fremstilling af Firenzes betydning i renæssancen.

Tårnet i Pisa

En af de mest fotograferede turistattraktioner i Italien må bestemt være det skæve tårn i Pisa. Turister flokkes om at anbringe sig i en stilling, så det på billedet fremstår, som om de egenhændigt afholder det skæve tårn fra at falde omkuld. Udover tårnet byder Pisa også på en romansk katedral og en masse andre historiske bygninger, der hælder hver sin vej i det ikke helt stabile underlag.

Rejser til Italien

Du har måske allerede gættet det, hos Hideaways er vi vilde med Italien og er stolte af at kunne tilbyde et bredt program af rejser til støvlelandet, hvor du bor på håndplukkede hoteller eller ferieboliger. Når du rejser med Hideaways til Italien kan du vælge at bestille en pakkerejse hvor der indgår flyrejse, ophold på hotel eller i feriebolig samt lejebil. Du kan også vælge selv at arrangere transporten og kun bestille ophold.

Læs mere om alle rejser til Italien

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere