Bo på pousadas på din rejse til Portugal

Pousada Tavira
Pousada de Tavira i Algarve

Blandt Portugals mange gode hoteller, er der specielt en type hotel, som hæver sig over de andre: De berømte Pousadas. De skal simpelthen opleves på rejsen til Portugal, for de er enestående!

Pousadas de Portugal er et netværk af mere end 40 lokaliteter, som tilbyder deres gæster de bedste kulturelle oplevelser hver især i den region de er beliggende i: Minhos grønne dale, Trás-os-Montes frodige bjerge, Alentejos gyldne sletter, Algarvekystens fine sandstrande osv.

Siden de første Pousadas åbnede for et halvt århundrede siden har de tilbudt en både moderne og original førsteklasses oplevelse til de der ønsker at opleve Portugals ukendte skatte. Service, komfort og gode oplevelser er dyder man bestræber sig på at holde i hævd, og har man først prøvet en Pousada, kommer man sandsynligvis igen.

Pousada restaurant
Et ophold på et Pousada er ofte lig med en ferie i historiske rammer.
VISTA VIANA pousada
Omgivelserne fejler som regel heller ikke noget, når man bor på en pousada!

En del af Portugals historie

Pousadas de Portugal opstod i 40’erne, da de første regionale Pousadas åbnede med mulighed for ophold og forplejning i tråd med hver regions stil og tradition. I 50’erne opstod de historiske Pousadas, som ikke alene bygger på den lokale tradition, men også har til huse i historiske bygninger som slotte, klostre, borge og steder med stor naturskønhed.

Ud over den portugisiske gæstfrihed oplever man bygninger som er restaureret med respekt for Portugals historiske arv, og som samtidig rummer moderne komfort. Her er tale om steder som tilbyder en fascinerende rejse gennem landets kultur, traditioner og kunstneriske arv. I en hver Pousada er der altid en særlig historie at fortælle, en legende eller en tradition at opdage.

Pousadas de Portugal er som den største restaurantkæde i Portugal kendt for sit gode og varierede køkken, hvor hver regions gastronomiske tradition og de bedste, portugisiske vine bliver præsenteret. På alle Pousadas serverer restauranterne regionale specialiteter.

Unik atmosfære og høj standard

Pousadas de Portugal bestræbelse på at bevare den kulturelle og arkitektoniske arv, og på samtidig at forny og forbedre det produkt der bliver tilbudt gæsterne, har fået ASTA (the American Society of Travel Agents) og The Smithsonian Foundation til at belønne Pousadas med en pris for bevarelse af miljøet og den kulturelle arv. Blandt andet oplever man at design, møbler og udsmykning afspejler den lokale egn, og at den historiske atmosfære på de enkelte Pousadas bliver respekteret i valg af periodetypiske møbler, tapeter, malerier etc.

Pousadas er steder, der skal opleves! Besøg de smukkeste egne af Portugal, og oplev på forskellige Pousadas en særlig atmosfære og høj standard. Her gør man alt, hvad man kan, for at du skal føle dig hjemme.

Kig i det store udvalg af ferieboliger i Portugal her hos Hideaways – det inkluderer mange af landets mest charmerende Pousadas.

 

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere