Brug Lissabonkysten som base til oplevelser i Portugal

Kysten ved Lissabon en efterårsdag

Europas vestligste punkt

Ved Lissabonkysten ligger Europas fastlands vestligste punkt, Cabo de Roca, hvor man kan få rigtig meget vind i håret. I 1500-tallet blev dette punkt kaldt for ”Lissabons klippe”. Fra denne klippe, som ligger omkring 140 meter over havets overflade, har man en helt fantastisk udsigt ud over Atlanterhavet og en del af Portugals kyst. Kysten omkring Cabo de Roca er meget barsk på grund af Atlanterhavets hårde bølger.

Helvedes mund

Man kan også opleve Atlanterhavets hårde bølger et andet sted, nemlig ved Boca do Infermo, Helvedes mund, kun 20 minutters gang fra byen Cascais. Ved dette naturfænomen og denne seværdighed ved Lissabonkysten slår Atlanterhavets bølger evig og altid hårdt ind på klipperne. Når man besøger området, er man ikke i tvivl om, hvorfor dette sted har fået sit navn.

H.C. Andersen og Sintra

Bjergbyen Sintra var et af H.C. Andersens yndlingssteder. Man kan nemt forestille sig, hvordan han har slentret rundt i de smalle, snoede gader i byen. Frem til begyndelsen af 1900-tallet boede Portugals kongefamilie på Nationalpaladset i Sintra. I byen ligger også Palacio da Pena fra det 19. århundrede og slottet Quinta da Regaleira, der er et helt specielt syn på grund af udseendet, stilen og de mange detaljer. Flere steder på slottet ses også tempelriddernes symboler, og grundet slottets arkitektoniske træk er det også med på UNESCOs verdenskulturarvsliste.

Golfspillerens paradis

Lissabonkysten er kendt for sine mange eksklusive golfbaner, hvor spillere fra hele verden kommer og slår bolden i hul. Det er et af Europas bedste områder til golf på grund af variationerne i landskabet, beliggenheden og naturen. Alene ved Sintras bjerge ligger der syv baner, som ikke er spredt så langt fra hinanden grundet naturen og landskabet omkring. Hvis man interesserer sig for golf, er man næsten nødt til at prøve disse baner.

Arrabida Naturpark

Denne naturpark er helt unik på grund af sit usædvanlige jord- og miljøklima, og der er mere end 1000 plantearter, som er registreret her. Den naturlige skønhed i nationalparken kan man næsten ikke finde andre steder i Portugal. De mange forskellige plantearter er noget af det, som gør parken til en seværdighed ved Lissabonkysten. Visse områder i parken kan kun besøges med en af parkens guider, det er for eksempel der, hvor der gror nogle helt særlige og sjældne planter. I parken bliver der også organiseret bjergbestigning og huleforskning. I parken finder man også bjergkæden Serra do Risco, hvor den højeste tinde på det portugisiske fastland er. Tinden er 380 meter over havets overflade, og herfra har man en fantastisk panoramaudsigt over Atlanterhavet.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere