Cabo Girão – udsigt over Madeira med sug i maven

Cabo Girão
Cabo Girão. Foto-kredit: Flowizm. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Der er mange fantastiske udsigtspunkter på Madeira, men få giver samme sug i maven som glasbroen på Cabo Girão. Herfra har du frit udsyn 580 meter direkte ned til havet for foden af klippefremspringet.

Populær glasbroen på Cabo Girão

Allerede før tilføjelsen af en glas-gangbro til Cabo Girão i 2012 var udsigtspunktet et af de mest populære udflugtsmål på Madeira.

De fleste kommer her for at nyde de smukke udsigt over byen Câmara de Lobos og resten af øen, men nogle kan ikke nøjes med det adrenalinsus glasbroen giver. Forbjergets stejle lodrette fald ned til havet har således også gjort stedet et populært udflugtsmål for paraglidere og basejumpere.

For de lidt mindre vovelystne er der mulighed for at tage en svævbane herfra ned til terrasserne med vin – Fajãs de Cabo Girão – for foden af klippen, som tidligere kun var tilgængelige fra havet. Du kan desuden være heldig, at se hvaler i det dybe hav her tæt ved Madeiras sydkyst.

Nemt udflugtsmål fra Funchal

Cabo Girão som er blandt af de højeste af de såkaldte forbjerge i Europa, ligger mindre end en halv times kørsel fra Funchal. Der er begrænset offentlig transport, men der er til gengæld gode muligheder for at tilmelde sig en guidet tur, tage en taxi eller selv køre i lejebil hertil.

Udsigtspunktet på Cabo Girão er åbent fra kl. 8 til 20, og der er gratis adgang. Der findes souvenirbutikker, toiletter og spisesteder tæt ved.

Se alle rejser til Madeira med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Akropolis i Athen – en seværdighed du ikke må gå glip af

Akropolis i Athen er måske det vigtigste monument fra antikken i den...
Læs mere