
Få opskriften på Caldo Verde fra Portugal
Skrevet af Marie
2024-06-01
Få opskriften på Caldo Verde fra Portugal
Caldo Verde betyder direkte oversat "grøn suppe" og er en grønkålssuppe med chourizo-pølse, som oprindeligt stammer fra Minho-regionen i det nordlige Portugal.
Retten er en simpel ret og meget nem at lave og faktisk er det vigtigste element at bruge en rigtig god chourizo-pølse, og så naturligvis friske grøntsager. Nedenstående opskrift er beregnet til 4 personer.
Ingredienser:
250 gr. friske grønkål
120 gr. røget chourizo-pølse
3 store kartofler (ca. ½ kg)
1 løg
1 ½ liter vand
2 tsk. Salt
1 ¼ dl. olivenolie
Sort peber
Tilberedning:
Skyl grønkålen under rindende vand. Skær de grove stilke væk og snit kålen i meget fine strimler. Stil det til side. Kog de skrællede kartofler og løg i let saltet vand i ca. 15 minutter, til de kan pureres med en blænder. Kom olivenolie i og bring den i kog. Tilsæt og hæld den fint snittede kål i gryden og kog suppen 3-4 minutter. Anret i en suppetallerken med en skive chourizo-pølse.
I det nordlige Portugal spises Caldo Verde med majsbrød (broa de milho). Det smager også fint med et dejligt landbrød (pão saloio).
Læs om rejser til Portugal her.
Velkommen til Escapeaway
Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.
Pssst.... gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller.
Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.
Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration? Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller
>>> Læs mere om Escapeaway
>>> Læs mere om (her kan der lægges link ind til relevant rejsemål eller land)