Få opskriften på Caldo Verde fra Portugal

Caldo verde
Caldo verde. Foto-kredit: QUOI Media Group. Oploaded under licensen CC BY 2.0

Caldo Verde betyder direkte oversat “grøn suppe” og er en grønkålssuppe med chourizo-pølse, som oprindeligt stammer fra Minho-regionen i det nordlige Portugal.

Retten er en simpel ret og meget nem at lave og faktisk er det vigtigste element at bruge en rigtig god chourizo-pølse, og så naturligvis friske grøntsager. Nedenstående opskrift er beregnet til 4 personer.

Ingredienser:

250 gr. friske grønkål
120 gr. røget chourizo-pølse
3 store kartofler (ca. ½ kg)
1 løg
1 ½ liter vand
2 tsk. Salt
1 ¼ dl. olivenolie
Sort peber

Tilberedning:

Skyl grønkålen under rindende vand. Skær de grove stilke væk og snit kålen i meget fine strimler. Stil det til side. Kog de skrællede kartofler og løg i let saltet vand i ca. 15 minutter, til de kan pureres med en blænder. Kom olivenolie i og bring den i kog. Tilsæt og hæld den fint snittede kål i gryden og kog suppen 3-4 minutter. Anret i en suppetallerken med en skive chourizo-pølse.

I det nordlige Portugal spises Caldo Verde med majsbrød (broa de milho). Det smager også fint med et dejligt landbrød (pão saloio).

Læs om rejser til Portugal her.

Tags fra artiklen
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere