
Få opskriften på Cataplana de Tamboril fra skønne Algarve
Skrevet av Marie
2024-06-01
Få opskriften på Cataplana de Tamboril fra skønne Algarve
Cataplana de Tamboril er en lækker portugisisk ret bestående af dampet havtaske i hvidvin og tomatsauce. Retten, som stammer fra Algarve i det sydlige Portugal, er ganske nem at lave. Kan du ikke lige skaffe frisk havtaske, kan du roligt erstatte med en anden type fisk.
Antal personer: 4 personer
Ingredienser:
1 kg havtaske-medaljoner (eller anden type fisk)
300 gr. rå pillede tigerrejer
1 ¼ dl. olivenolie
4 skalotteløg
1 tsk. paprika
2 tsk. marinade af rød peber
Sort peber
Havsalt
Chili
125gr. paprika-chourizo
2 mellemstore tomater
1 ¼ dl. hakkede koriander
2 dl. tør hvidvin
2 fed hvidløg
2 små laurbærblade
Tilbehør: Kogte kartofler eller ris.
Tilberedning:
Sæt en cataplana-pande (en wok med låg) på komfuret. Varm olivenolie op med svag varme og svits løg og hvidløg. Tilsæt paprika-chourizoen skåret i tynde skiver, hakkede tomater (helst uden skind og kerner), chili, marinaden af rød peber, laurbærblade og hvidvin. Lad den koge et par minutter og tilsæt havtaske-medaljonerne, samt tigerrejer. Luk cataplanaen med låget og lad retten dampe i 20 minutter ved svag varme. Åbn cataplanaen og drys med koriander (eller persille), luk den igen - herefter er den klar til servering. Server en frisk tør hvidvin til.
Velkommen til Escapeaway
Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.
Pssst.... gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller.
Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.
Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller
>>> Læs mere om Escapeaway
>>> Læs mere om Portugal