Columbus-festival på Porto Santo ved Madeira

Porto Santo om natten

På den lille ø Porto Santo lidt nordøst for Madeira kan du i september opleve en festival til ære for den store opdagelsesrejsende Christoffer Columbus, der en overgang boede på øen. Festivalen byder på udstillinger, koncerter og reenactment.

Christoffer Columbus er en mand, mange gerne vil have patent på. I virkeligheden ved man knap nok med sikkerhed, hvor han blev født, men Genova i Italien er bedste bud. Det står dog fast, at han havde et nært forhold til Madeira-øgruppen. På Porto Santo som ligger et par timer med båd fra Madeira, forsøger man under Columbus-festivalen at genskabe den tid, hvor Columbus satte fod på øen.

Christoffer Columbus og Porto Santo

Ud over Madeira er Porto Santo den største ø i Madeira-øgruppen. Porto Santo er også den næstvigtigste ø i arkipelagen og har haft stor betydning for områdets historie. Mest kendt er Porto Santo nok for den tilknytning, Christoffer Columbus havde til øen

Christoffer Columbus ægtede datteren til guvernøren på Porto Santo, han boede her en periode, og han lagde vejen forbi øen på sin tredje rejse til den nye verden. Hans hus ligger stadig på øen, og det fungerer i dag som musuem.

Columbus-festivalen foregår i byen Vila Baleira. I år fra den 19. – 21. september. Fokus er primært på Columbus, men under festivalen er der også parader, der hædrer det store potugisiske bidrag under opdagelsestiden.

Living history på Porto Santo

Det, der gør Columbus-festivalen på Porto Santo speciel, er det store arbejde, der er gjort for at skabe en realisisk stemning omkring hele begivenheden.

Festivalen starter med at en replika af Christoffer Columbus’ skib Santa Maria ankommer i horisonten. Ombord er lokale, der spiller rollerne som Columbus og hans besætning. Små både bringer folkene i land, og det store skib forbliver længere ude på havet.

På stranden modtages “Columbus” af en velkomstceremoni med taler og gaver. Der er forskellige grupper af mennesker, der skal forestille de sociale klasser fra det 15. århundrede. Festen fortsætter med en velkomstparade op gennem hovedstrøget i byen.

Middelaldermarked i Vila Baleira

Festivalen og den historiske genopførelse efterfølges af et stort middelaldermarked med gøglere, militærgarnisoner og musikere, der alt sammen bidrager til at rekonstruere en autentisk middelaldersteming på Porto Santo.

Der er også teaterforestillinger og europæisk og orientalsk dans, og den store Columbus-festival glæder og underholder både de lokale og feriegæster på øen. Det er en helt særlig oplevelse.

Festivaler på Madeira

Madeira er kendt for de mange forskellige festivaler, som hvert år tiltrækker besøgende fra hele verden. Blandt de mest kendte festivaler på Madeira er vinfestivalen i august, karneval i februar og naturligvis blomsterfestivalen i april/maj måned. En af de nyere festivaler på Madeira er Atlanterhavs-festivalen i juni. Læs meget mere om festivaler på Madeira og andre rejsetips her på bloggen, læs f.eks. Oplev blomsterfestivalen på Madeira

Få mere information om Porto Santo hos turistkontoret

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Lennart Kiil

Nyd sommervejret på Gran Canaria mens vinteren hærger herhjemme

Med temperaturer på over 20 grader i vintermånederne og masser af soltimer...
Læs mere