Costa Blanca – sol, strand og meget mere

Altea udsigt
Altea. Foto: Alejandro Hikari - Unsplash

En ferie på Costa Blanca byder på meget mere end sol og sand! Denne smukke kyststrækning i det østlige Spanien er mest berømt for sine kilometerlange sandstrande ved det azurblå Middelhav. Men Costa Blanca byder også på en række spændende oplevelser for hele familien.

Når du ikke bare vil dase på stranden, har du på en rejse til Costa Blanca således talrige muligheder for at tage på spændende udflugter både langs kysten og inde i baglandet.

Benidorm. Foto: Martijn VonkUnsplash

Oplevelsesrig badeferie på Den hvide kyst

Costa Blanca, der betyder “Den hvide kyst” på spansk, er en sand ferieperle. Her er der gode muligheder for at krydre en badeferie med lidt eventyr. Selvom Costa Blanca er indbegrebet af afslappende feriedage ved stranden, vil du nemlig hurtigt opdage, at der er meget mere at udforske og opleve her.

Særligt hvis du bevæger dig lidt op i baglandet, venter der dig et uspoleret levende landskab med gamle landsbyer, hvor der stadig er masser af muligheder for at opleve det autentiske Spanien.

Guadalest. Foto: Manuel Torres GarciaUnsplash

Fantastiske udsigter i Guadalest-dalen

En spændende udflugt fra Costa Blanca kunne være en tur til Guadalest. Denne charmerende landsby med det fulde navn El Castell de Guadalest ligger på en klippe og omgivet af et spektakulært bjerglandskab omkring en halv times kørsel fra Benidorm.

Når du ankommer til Guadalest, vil du straks blive fortryllet af den pittoreske atmosfære og de brostensbelagte gader, der fører dig gennem den gamle bydel. Denne lille landsby har kun et par hundrede faste indbyggere. Tag dig dog alligevel god tid til at nyde stemningen blandt de traditionelle huse samt måske gå på opdagelse blandt butikker og værksteder. Guadelest er et populært udflugtsmål. Ikke overraskende er her derfor mange souvenirbutikker. Men alligevel har denne historiske landsby også bevaret meget af sin autentiske charme. Der er desuden også handlende, som sælger olivenolie, vin og andre lokale specialiteter.

Et af højdepunkterne ved et besøg i Guadalest er den spektakulære udsigt over dalen. Fra forskellige udsigtspunkter kan du nyde en betagende panoramaudsigt over det omkringliggende bjerglandskab, dale og en smaragdfarvet sø. En anden bemærkelsesværdig seværdighed i Guadalest er den middelalderlige borg, der stadig troner højt oppe på klippet og er synligt fra hele byen. Dette gamle fæstningsværk blev bygget af maurerne og er forbundet med mange historie og legender. Gå på opdagelse i borgruinens indre og udforsk dets forsvarsværker, tårne og udsigtsposter for at få et indblik i fortidens dramaer og erobringer.

Når du har besøgt borgen, nydt de betagende udsigter og måske fået købt et par souvenirs, kan du nyde lidt mad og en kølig drik på en af caféerne inden turen går hjemad.

Castillo de Santa Bárbara. Foto: Dean MilenkovicUnsplash

Historiens vingesus på Castillo de Santa Bárbara

Når du står på det bløde sand på Playa del Postiguet ved Alicante, kan du se op mod et af byens mest kendte vartegn, Castillo de Santa Bárbara. Fra denne borg, der ligger oppe på troppen af Mounte Benacantil (166 m), er der en spektakulær udsigt over byen og havet. Udover udsigten og rundvisninger er der i løbet af sommeren jævnligt arrangementer såsom vinsmagninger og koncerter. Se det aktuelle program på den officielle hjemmeside.

Santa Barbara-borgen stammer fra det 9 århundrede, hvor maurerne havde herredømmet over Den Iberiske Halvø. Det nuværende navn er forbundet med den dag, hvor slottet blev erobret af spanierne. Det skete på Santa Barbara-dagen, den 4. december 1248.

Børn og voksne kan bruge lang tid i Oceanogràfic València. Foto: Francesco CalifanoUnsplash

Familievenlig Valencia

Særligt hvis du holder ferie på den nordlige del af Costa Blanca, er en udflugt til storbyen Valencia absolut også en mulighed. Denne livlige og charmerende by tilbyder en bred vifte af seværdigheder og attraktioner, der appellerer til både børn og voksne.

Valencia er kendt for sin unikke kombination af moderne arkitektur og historiske skatte. Et af byens mest ikoniske vartegn er Ciudad de las Artes y las Ciencias (Kunst- og videnskabsbyen), der imponerer med sin futuristiske arkitektur. Her kan hele familien udforske det interaktive videnskabsmuseum Príncipe Felipe, nyde en 3D-film i IMAX-biografen L’Hemisfèric, eller beundre de farverige fisk og havdyr i Europas største akvarium, Oceanografic. I kan sagtens bruge det meste af dagen her.

Tag jer dog også tid til at slentre en tur gennem den historiske gamle bydel, Barrio del Carmen. I de smalle gader finder I alt fra gotiske kirker til moderne kunstgallerier og hyggelige cafeer. I skal naturligvis også lægge vejen forbi en af Valencias mest berømte attraktioner: La Lonja de la Seda. Dette imponerende handelsmarked, som er optaget på UNESCOs verdensarvliste, er et levende vidnesbyrd om byens betydning som handelscentrum helt siden middelalderen.

Den smukke gamle markedshal i Valencia. Foto: Juan GomezUnsplash

Cueva de las Calaveras

En anden populær attraktion på den nordlige del af Costa Blanca finder du under jorden. Godt en halv times kørsel fra det populære rejsemål Calpe kan du nemlig opleve fantastiske drypstensformationer i den spektakulære Cueva de las Calaveras.

En tur rundt i denne flotte drypstenshule tager typisk 30-60 minutter alt efter, hvor længe man bruger på udstillingerne undervejs. Et familievenligt lille udflugtsmål, hvor man som en ekstra bonus får en chance for at køle lidt af i sommervarmen.

Calaveras
Calaveras-hulen. Foto: Rafael Martinez, CC BY 2.0

Den gamle bydel i Altea

Altea er et perfekt eksempel på, at du ikke skal langt op i baglandet for at opleve den autentiske stemning af det gamle Spanien på en rejse til Costa Blanca. Selvom byen ligger helt ned til den populære kyst, formår den stadig at bevare sin traditionelle charme med sine brostensbelagte gader, hvidkalkede huse og hyggelige pladser.

Hovedgaden og det største torv er unægteligt turistet. Men selv her er det let at blive forført af de små butikker, der sælger kunsthåndværk, smykker og keramik her. Det er desuden ikke svært at finde sidegader og mindre, hyggelige pladser, hvor atmosfæren er mere afdæmpet. Ligesom i de andre byer og feriesteder langs kysten er der i Altea også hyggelige caféer, restauranter og barer, når du trænger til en forfriskning.

Altea. Foto: Alejandro HikariUnsplash

Madoplevelser på Costa Blanca

Spanien er kendt for sit spændende og varierede køkken. Costa Blanca er ingen undtagelse. Du kan glæde dig til kulinariske oplevelser, der spænder fra internationale favoritter til mere autentiske spanske retter.

Hvis du rejser med mindre børn, kan du nyde godt af de mange familievenlige spisesteder. Her tilbydes en bred vifte af internationale menuer. Sådanne steder tilfredsstille enhver smag og sikre, at selv familiens mest kræsne finder noget, de kan lide på menuen.

Men Costa Blanca byder også på en autentisk spiseoplevelse, hvor du kan prøve traditionelle spanske retter. Du kan for eksempel finde restauranter, der serverer lækre tapas. Her kan du uden at blive for hurtigt mæt smage hel vifte af småretter, der repræsenterer den lokale kulinariske tradition. Prøv også klassiske spanske favoritter som patatas bravas (kartofler i tomatsovs og aioli), tortilla española (spansk omelet) og gambas al ajillo (hvidløgsstegte rejer).

En spansk klassisker: Paella. Foto: Sandra WeiUnsplash

Sætter du pris på autentiske madoplevelser, når du rejser, skal du naturligvis også prøve en traditionel paella. I Valencia-regionen og på Costa Blanca bryster man sig gerne af at være fødested for den berømte spanske risret. Sikkert er det i hvert fald, at du kan finde et væld af restauranter, der specialiserer sig i at lave autentiske paellaer. Vælg mellem forskellige variationer, såsom paella Valenciana med kylling og kanin eller paella de mariscos med skaldyr og fisk. Mums!

Paellaen tilberedes traditionelt i et stort fad, og på mange restauranter kan man kun bestille den til mindst to personer. Der er dog også steder, der til byder takeaway-paella i mindre portioner, som man kan spise på farten.

Bestil din rejse til Costa Blanca hos Escapeaway

Hos Escapeaway er vi specialister i at håndplukke de bedste ferieboliger og hoteller i Spanien. Det har vi også gjort på Costa Blanca. Et af de vigtigste kriterier i vores udvælgelse er, at et hotel eller feriebolig har gode bedømmelser fra tidligere gæster. Det er efter vores erfaring den bedste rettesnor, når man selv skal bestille sin næste rejse.

Book din pakkerejse til Costa Blanca med hotel, fly og lejebil eller transfer i vores søgemaskine. Ønsker du selv at arrangere transporten, kan du naturligvis også nøjes med at bestille dit hotelophold igennem Escapeaway.

>> Se alle rejser til Costa Blanca med Escapeaway her

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere