Cykelferie på Azorerne

Sti Azorerne
Det er oplagt at udforske Azorerne til fods eller på cykel. Foto: Eduardo Manchon, CC BY-SA 3.0.

Azorerne er på mange måder perfekt til en aktiv ferie på mountainbike. På vulkanøerne finder du alt lige fra udfordrende singletracks til stille landeveje, som giver dig masser af muligheder for at opleve øgruppens enestående landskaber og charmerende landsbyer.

Stier for både nybegyndere og øvede

Det milde klima på Azorerne gør øgruppen til et interessant rejsemål året rundt, ikke mindst for dig som holder af aktive oplevelser i den fri natur.

På den portugisiske øgruppe finder du et væld af afmærkede stier i alle niveauer, samt en bred vifte af fascinerende naturtyper, hvor terrænet afspejler den vulkanske oprindelse.

Glæd dig for eksempel til både at suse i fuld fart ned ad store vulkankratere på stier etableret specielt til at køre “downhill” og til at cykle i mere roligt tempo langs kanten af vulkankratere med spektakulære udsigter.

Afslapning og restitution

Efter en aktiv dag på cyklen er der på Azorerne mange muligheder for at samle ny energi og pleje de trætte ben. Slap for eksempel af i et af de berømte helsebad, hvor det varme vand kommer fra en af de vulkanske og mineralholdige kilder.

Du kan også med god samvittighed nyde godt af det gode lokale køkken, som blandt andet byder på mange lækre fiskeretter, oste og vine. Det er også oplagt at tage en hviledag for at tage på en af de hvalsafarier, som Azorerne er kendt for.

Azorerne grusvej
Der er rig mulighed for at få sved på panden i det bakkede terræn på Azorerne. Foto. Sergey Ashmarin, CC BY-SA 3.0.

Aktiv ferie med mere på Azorerne

Der findes adskillige lokale turarrangører på Azorerne, som tilbyder cykelture i forskellige sværhedsgrader med alt fra shuttleservice, hvor du og din cykel blot blive fragtet højt op i terrænet, til guidede ture over flere dage, hvor du undervejs besøger nogle af Azorernes største seværdigheder.

Det er ikke kun på to hjul du kan holde en aktiv ferie på Azorerne. Den portugisiske øgruppe er for eksempel også kendt for at være et yndet rejsemål blandt dykkere, som kommer for at udforske det rige liv under bølgerne.

Dyk med blåhajen ved Azorerne

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere