Dage spækket med oplevelser på Mallorca

Dage spækket med oplevelser på Mallorca

Som en sådan veletableret feriedestination tilbyder Mallorca et bredt udvalg af aktiviteter, udflugter og lokale bekvemmeligheder. Lige fra vandlande og naturstier til sealife attraktioner, safariparker og adventure legepladser – der er noget for enhver smag. Populære sportsudøvelser på øen er f.eks. cykling, vandreture, svømning, sejlads og vandski.

Både voksne og børn vil elske at udforske øens fantastiske illuminerede huler fyldt med stalaktitter. Vælg mellem et utal af forskellige dagsture, hvad enten ønsket er at udforske kystlinjen eller den imponerende bjergkæde. Ovenstående var blot nogle få muligheder til oplevelser på en ferie til Mallorca her kommer et par tips mere…

På stranden

Øen byder på et ekstraordinært udbud af strande og vige, der veksler mellem store vidder med fint hvidt sand til kystlinjer med småsten og varmt, blåt vand.
De største turistområder ved Puerto Pollensa og Alcudia er store og sandede, med gode strandfaciliteter til familier. Langs den sydlige kystlinje ligger en masse smukke, sandede vige lige så stille, fredelige og afskærmet af høje klipper. Mallorca er den ø, der kommer tættest på at være himlen på jord for svømmere, soldyrkere og vandsportsentusiaster – øens solrige klima og de smukke middelhavsomgivelser er simpelt hen fantastiske.

puerto pollensa strand mallorca
Puerto Pollensa strand på Mallorca

Shopping

De Baleariske Øer byder på glimrende shopping, og Mallorca er ingen undtagelse. Med masser af populære forretninger og lokale markeder findes her alt, hvad man har brug for – og mere til. Livlige shopping gader i Palma er hjemsted for en lang række outlet-butikker, som sælger sko, lædervarer, lervarer og keramik. Kunsthåndværk som broderier, kurveflet, håndmalede tallerkener og efterligning af perler i høj kvalitet er også stærkt forbundet med denne egn. De bedste steder at finde sådanne skatte er de ugentlige markeder, mens moderne indkøbscentre, som Mallorca Fashion Outlet nær Sa Cabaneta, tilbyder nyeste mode.

Historiens vingesus på Mallorca

Mallorca er en ø, som er utrolig stolt af sin kulturarv, og meget af øens berømte historie og kultur er at finde i hovedstaden Palma. De vigtigste er katedralen og kongepaladset – engang residens for øens tidlige konger. Fra de snævre middelalderlige gader kan man udforske store luksusvillaer og den storslåede gotiske katedral.

Den fantastiske gotiske katedral i Palma

Traditionelle landsbyer er fyldt med huse i kolonistil og brostensbelagte gader. I Deià dalen, beboet af mennesker siden forhistorisk tid, ligger også et kloster, ældgamle kirker og mange museer.

Oplevelser for enhver smag

Her følger 8 forskellige oplevelser jeg selv har haft glæde af på mine rejser til Mallorca!

  • Gå på marked i Pollensa søndag morgen og på Sineu markedet onsdag, hvor der er alt til salg lige fra friske produkter til dukker, alt imens man spadserer rundt i de stejle snævre gader og stræder.
  • Tag på en guidet gå- eller cykeltur i Sierra de Tramuntana Bjergene og se fantastiske udsigter, mærk duften af vilde krydderurter og få i det hele taget oplevelsen af at være langt væk fra alting. Guiderne giver gode råd om foranstaltninger, man bør tage.
  • Tag en bådtur til Formentor eller langs strandene mod syd, og stop op og tag en ugenert svømmetur eller en afslappende frokost.
  • Besøg Valldemossa og klostret på toppen af bjerget, hvor Chopin og George Sand som bekendt forsøgte at finde et idyllisk og romantisk skjulested.
  • Tag veterantoget gennem bjergene fra Palma til Soller, eller den gamle sporvogn ned til havnen.
  • Tag en slentretur efter middagen langs Pine Walk i Puerto Pollensa og se solnedgangen over bugten.
  • Indsnus hele atmosfæren under Fiery Fiesta’en og slut dig til den levende musik, de farverige kostumer og nonstop dansen.
  • Tag en kop kaffe i art nouveau Fundacio La Caixa kunstgalleriet i Palma, besøg den fantastiske gotiske katedral eller udforsk det ældgamle araberkvarter.

Mere information om Mallorca, så læs f.eks Maries indlæg Soller og bjergene eller læs mere om ferie på Mallorca med Hideaways

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere