Vidste du, at …

Trieste
Det var i den smukke, multikulturelle by Trieste, som ligger ved grænsen til Slovenien, at de første caféer i Italien så dagens lys

…en kilde i Aostadalen er god for helbredet?

I 1770’erne opdagede Jean Baptist Perret, en præst i den lille by Sankt Vincent i Aostadalen, at vandet i den nærliggende kilde havde en terapeutisk virkning. Derfor blev det kaldt for Fons Salutis (kilden til et godt helbred). Flere hundrede års dybdegående studier viser, at vandet med den gode smag er godt mod problemer med mave, lever, diabetes, overvægt og meget andet.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Aostadalen her

…de første caféer opstod i Trieste?

Traditionen med at gå på café er dybt forankret i den italienske kultur, og det var i den smukke, multikulturelle by Trieste, som ligger ved grænsen til Slovenien, at de første caféer i Italien så dagens lys. Her mødtes italienske mænd i det forrige århundrede for at diskutere verdenssituationen. Trieste blev i 1700-tallet en del af kejserriget Østrig og var under østrig-ungarsk kontrol til 1918. Byen var centrum for litteratur og musik.

Cafe i Rom
Traditionen med at gå på café er dybt forankret i den italienske kultur

I Trieste finder man de berømte caféer, The Tommaseo fra 1830, Il Caffé degli Specchi (byens mest berømte café), San Marco fra 1914 og Stella Polare Cafe fra 1867. Den verdensberømte forfatter og digter James Joyce (1882-1941) var en flittig gæst på disse caféer i løbet af den tid, han boede i byen.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Trieste her

…ikke alle italienske byer er 2000 år?

Vi valfarter til Støvlelandet for at opleve antikke ruiner, brostenslagte gader og små og snævre gader. Men faktisk kan man finde byer, som ikke engang har rundet de 100 år. Under Mussolinis diktatur – fascismen – var værdier som orden, renhed og struktur gældende, og Mussolini fik bygget flere byer i løbet af sine tyve år på magten. Besøg fx Pescara i Abbruzzi, Latina og Sabaudia in Lazio, Arborea, hvis oprindelige navn var Mussolinia og Carbonia i Sardinia, og du vil opleve nogle italienske byer, som med sin fascistiske arkitektur adskiller sig fra typiske italienske byer med gamle, antikke huse og mure.

Har du lyst til at modtage flere facts om Italien?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev, som også indeholder masser af rejsetips til din ferie i Italien
Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Simon Westh Henriksen

Lissabon kåret til bedste byferie

For tredje gang på fem år er Lissabon blevet udråbt til at...
Læs mere