De Græske øer – hvilken skal du vælge?

Paleokastritsa-stranden på Korfu
Paleokastritsa-stranden på Korfu

Grækenland har et væld af smukke øer, som er ideelle til en afslappende ferie på sikker afstand af en travl hverdag. Fra Santorini til Kreta, Rhodos til Korfu, venter Grækenlands mange øer bare på at byde dig velkommen. På en rejse til de græske øer får du naturligvis især rig mulighed for at nyde det solrige klima på idylliske strande ved det glitrende hav. Men du kan også glæde dig til at opleve den særlige atmosfære, der kendetegner de græske ø-samfund og pittoreske byer.

At bestemme sig for bare én af de mange græske øer kan være ganske vanskeligt, når ferien skal planlægges. Mange vælger derfor at tage på ø-hop i det græske ø-hav for at få mest muligt ud af ferien. Men foretrækker du at have én fast base for ferien, er der også mange velegnede rejsemål. Nogle af de græske øer er kendt for deres pulserende natteliv såsom Ios eller Zante, mens en ø som Mykonos måske friste dig mere, hvis du søger et lidt mere tilbagelænet og afslappet tempo.

Læs med her og få mine tips til at finde de bedste græske øer, hvad enten du rejser alene, med hele familien eller som par.

De græske øer - her Santorini

Perlerække af idylliske strande på de græske øer

For mange, som rejser til de græske øer, er det især strandlivet som trækker. Hvis du søger luksuriøse strande, er øen Santorini måske det helt rigtige rejsemål for dig. Santorini har mange mørke sandstrande, hvor du kan dase på liggestole under palmeparasoller. Her er Kamari Strand og Perissa Strand to af de mest populære valg med strandbarer og restauranter lige i nærheden.

Hvis du vil hen et sted lidt væk fra masseturisme, er Paros perfekt. Korfu er kendt som en af den bedste græske ø-destinationer, hvis du leder efter familievenlige strande. Det varme, lavvandede hav og bløde sand på Agios Georgios og Agios Ioannis vil her dog være et paradis for alle ferierejsende.

Zakynthos byder på vandsport til overflod med dykning og bådture til havs samt sandstrande som Banana og Agios, hvor har du mulighed for at prøve vandski og paragliding.

Er du til sol og strand – se mere om strandferie

Hver ø sit køkken

Hver af de græske regioner byder på små, spændende variationer i deres lokale madtraditioner- og opskrifter. Du vil helt sikkert lægge mærke til dette på en rejse til de græske øer.

Friske salater er en god måde at starte på. Du kan stille den værste sult med oliven og grøntsager dækket med frisk feta. Top eventuelt din salat af med en moussaka, eller prøv noget helt nyt med Bourdeto. Denne fiskeopskrift er især en Korfu-tradition. Skyl det hele ned med en græsk rød- eller hvidvin. Ouzo er en aperitif, der er favoritdrinken i hele Grækenland. Nyd et glas ouzo på en lille café som tilbehør til en lækker appetitvækker.

Græske taverner er det oplagte valg til frokost og afslappende aftenmåltider. Mærk den lokale atmosfære ved at smage på de lokale favoritter og skaldyrsspecialiteter fanget samme morgen. Vil du opleve en lidt mere eksklusiv kulinarisk aften på en græsk restaurant, skal du finde en Estiatorio.

Maden i Grækenland

Er du til fest?

Selvom de græske øer er rolige, solskinsfyldte havne i dagtimerne, vil de fleste øer summe af musik om aftenen. Uanset om du er til højlydte og livlige nætter, eller rolige med stearinlys, er der som regel masser af muligheder for at nyde de lune aftener på de græske øer.

Mykonos, Korfu, Ios og Zakynthos er alle skønne kandidater til et natteliv, der rykker, mens en af de mere stille øer som Santorini, Rhodos eller Kreta vil passe familier og par, som søger at undgå de støjende klubber og pubber.

Rejse du med eller uden børn?

De græske øer er populære blandt rejsende med børn. Med de mange dejlige strande og familievenlige forlystelser er det ikke svært at få tiden til at gå. Men der er dog også meget at opleve, hvor børnene også sagtens kan være med og få en spændende oplevelse. Ude på øerne gemmer sig således talrige berømte historiske attraktioner, der ikke kun er smukke at se på, men også lærerige – og, vigtigst – sjove at udforske!

På en rejse til Rhodos kan børnene for eksempel få et enestående indblik i fortiden. Der er desuden god mulighed for at kombinere sightseeing med udforskning af øens bedste strande. Pak en madkurv til stranden, eller slå jer ned på en af strandtavernerne for et traditionelt måltid inden eller efter I fordyber jer i de spændende seværdigheder. Er målet for rejsen familiefavoritten Kreta, er øens historiemuseer ligeledes en chance for at blive lidt klogere på Grækenlands historie. Naturhistorisk Museum eller Cretaquarium i Iraklio er meget interessante for både store og små.

De græske øer rejsetema

Par på udkig efter en strandferie bør tage til Zakynthos’ sandstrande. Øens nordlige strækninger er uberørte naturområder, perfekte til vandreture, cykling og svømning. Par, der kan lide god mad, finder det bedste inden for det græske køkken på Kreta. Frisk kød, lokale ingredienser og spiritus udgør nogle af de ideelle spisemuligheder, der er, når du tager til Kreta med din nærmeste. Koufonissia er din græske ødestination, hvis du søger fred og ro. Slap af i en af øens hvidkalkede hytter efter en morgen på stranden. Du og din partner kan lære hinanden lidt bedre at kende på denne rolige ø. Andros-bjergene er fremragende til de rejsende, der elsker vandreture. Fra udfordrende stier til nemme gåture giver Andros-bjergene en fortryllende udsigt over regionen.

De græske øers skønhed er uovertruffen overalt i verden. Uanset om det er en familieferie eller en romantisk strandferie, så er jeg sikker på du finder et rejsemål i Grækenland der opfylder dine ønsker og behov.

Aktiv ferie, mulighederne er mange

Strandene er naturligvis de græske øers største trækplaster, men der er meget mere at tage sig til på en rejse til de græske øer end bare at dase i vandkanten – selvom ingen påstår, det ikke kan være nok i sig selv!

Særligt hvis du holder ferie i ydersæsonen, dvs. i forårsmånederne eller sensommeren, byder mange af øerne på perfekte muligheder for en mere aktiv ferie. Kreta er for eksempel kendt for at være fremragende til vandreture i skøn natur. Den vestlige halvdel af øen er faktisk blevet kendt som lidt af et vandreparadis. Her finder du nemlig en række tværgående stier at udforske, der blandt andet inkluderer den spektakulære sti ned gennem Samaria-kløften i De Hvide Bjerge. Santorini er også en god ø, hvis du gerne vil vandre. Bestig for eksempel Nea Kameni, en aktiv vulkan og fornem de rå naturkrafter, som ulmer i Jordens indre.

Aktiv ferie på de græske øer

Kulturrejse, hvor skal du starte?

Historieelskere vil nyde at opleve de gamle kirker og monumenter på Mykonos. Selvom den også er kendt for det vilde natteliv, giver Mykonos sine besøgende et utroligt indblik i fortiden. Det 15. århundredes kirke Panagia Paraportiani er en af perlerne på øen.

Korfu har også en god andel af historiske monumenter, for eksempel den Gamle Fæstning og Aggelokastro. Det imponerende middelalderlige slot, som ligger på toppen af en høj klippe, tilbyder turister en enestående udsigt over Korfu.

Læs mere om kulturrejser til Grækenland

Få mere inspiration til dit græske drømmerejse

De græske øer, som blot er en kort flyvetur væk, er meget alsidige. Ikke to græske øer er ens. Hver ø har sin egen unikke charme. Kigger du i udvalget her hos Escapeaway, kan du både finde steder, hvor sin Ios eller Zante, hvor festerne aldrig stopper, men også rigeligt med familievenlige destinationer med smukke Blå-Flag-strande og solskin om Kreta.

Den samme alsidighed gælder udvalget af ferieboliger med alt fra ferielejligheder med selvforplejning til All-inclusive hoteller, hvor du blot skal sætte dig til bords. Dem kan du finde i søgemaskinen her hos Escapeaway, hvor vi har håndplukket de bedst anmeldte hoteller og ferielejligheder. Du kan med fordel bestille en pakkerejse med både fly og hotel, så du er dækket af Rejsegaranti og loven om pakkerejser.

Læs meget mere om alle rejsemål og rejser til Grækenland og find mere inspiration til din rejse.

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller. 

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Grækenland

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere