Oplev Egyptens fortid og nutid

Felucca Egypten
En felucca på Nilen. Foto: Mahmoud Mostafa Ashour, Wikimedia, CC.

Trods Egyptens størrelse er en stor del af landets attraktioner indenfor køreafstand, fordi de er centreret omkring Nilen eller langs Rødehavets kyst.

Disse områder er bebyggede, og det er sikkert at krydse ørkenlandskabet. Køreturen gennem de barske bjerge i Sinai-ørkenen er en af de enestående oplevelser i Egypten. Der findes turist-politi i områderne og der tilbydes mange konvojer, hvis man skulle føle sig utryg ved at færdes rundt på egen hånd.

Egyptens imponerende grave ved Luxor

Start ved Luxor, hvor mange af Egyptens mest berømte seværdigheder er at finde på Nilens vestbred, herunder Kongernes Dal, hvor Tutankhamons grav blev opdaget i 1922, sammen med mange andre imponerende grave fra faraonernes tid. Særligt imponerende er Dronning Hatshepsuts romersk-lignende mausoleum, med de tårnhøje klipper i baggrunden, samt de bemærkelsesværdige statuer der bevogter kolosserne af Memnon i nærheden.

Egyptiske arkæologer gør stadig spændende fund i området. Senest har de fundet og udgravet mindst otte farverige sarkofager af træ med mumier, der menes at være omkring 3500 år gammel. Der er således næppe tvivl om, at Luxor også i fremtiden vil være en af landets største historiske attraktioner. De egyptiske turistmyndigheder har da også udtrykt, at de håber nye fund kan være med til at genoplive turismen, som har lidt efter de politiske uroligheder, der startede med Hosni Mubaraks fald i 2011.

Slap af på Nilen

Hvis du skulle gå hen og blive træt af templer i Egypten, så er en krydstogt ned ad Nilen en afslappende oplevelse, alternativt kan du tage en sejltur i de små og traditionelle felukkaer med sejl. Generelt kan man sige, at du ofte på de mindre både som felukkaer og dahabiyaer kommer lidt tættere på den lokale besætning og dermed får en chance for et spændende kulturmøde. Uanset hvilken form eller størrelse på fartøj du vælger, er en tur ned ad Nilen dog et af de ferieminder, du sent vil glemme.

På et krydstogt får du mulighed for at opleve en kombination af Egyptens fortid og nutid, mens du i skibets komfortable rammer får mulighed for at slippe helt fri af hverdagens bekymringer og stress.

Aswan fascinerende handelsby i Egypten

Aswan ligger et godt stykke mod syd i Egypten, men er en fascinerende handelsby med en smuk beliggenhed ved Nilen. Her kan du få lang tid til at gå med at gå rundt i det gamle basarkvarter, som er et af de mest charmerende i Egypten. Byen byder også på interessante spor fra den nubiske kultur. Den største samling af ruiner findes på øen Elefantine. Her i nærheden ligger den massive dæmning, Aswan High Dam, som er verdens største dæmning, og lidt herfra finder man den store Nasser Sø. For at undgå oversvømmelser, så flyttede man de utrolige ruiner af templet Abul Simbel, til en lille ø ved den nye dæmning. Man må endelig ikke snyde sig selv for et besøg til disse ruiner på en rejse til Egypten.

Hvis du ønsker at afprøve dit mod og drage en tur ud i ørkenen, så er Dakhla Oasen en fjern og unik beduin by, hvor tiden har stået stille.

Dykning i Egypten

Hvis du er mere til dykning, så tag en tur over til den sol- og strandrige Aqababugt. Sharm el-Sheikh er den mest udviklede og moderne by i området med mange gode dykkerområder samt udflugter til maritime nationalparker. Dahab mod nord er en populær og afslappet by, mindre luksuriøs men med en charmerende og ”hippieagtig” atmosfære. Byen ligger tættest på Sinaibjerget.

Læs mere om at tage på dykkerferie i Egypten

Sikkerhedssituationen i Egypten

I skrivende stund (september 2017) advares der i Udenrigsministeriets rejsevejledning for Egypten om stor risiko for terrorangreb i hele landet. Udenrigsministeriet fraråder dog ikke rejser til turistområder som Luxor, Sharm el-Sheikh, Dahab og Hurghada, men opfordrer til at man udviser forsigtighed her.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Nordpolen – en rejse til verdens top

For blot lidt over et århundrede siden havde intet menneske nogensinde stået...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *