Oplev ét af Portugals smukkeste landskaber med dine løbesko på

Vinmarker i Dourodalen

Hvis du er på ferie på ét af vores hideaways i Nordportugal, har du mulighed for at få rørt dig og samtidig set ét af de smukkeste landskaber i Portugal på en aktiv og sund måde, når der senere på måneden afholdes halvmarathon og mini-marathon i Douro-dalen.

Aktiv ferie i ét af Portugals ældste kulturlandskaber

Det er ottende gang, at der afholdes halv-marathon og mini-marathon i den smukke Douro-dal, der er et af Portugals ældste kulturlandskaber, og blandt andet er leveringsdygtig i de druer, som producerer den legendariske portvin. I år vil de to afkortede “marathon”-løb finde sted den 19. maj kl. 11, og startpunktet for løbene er nogenlunde ligeså spektakulært som løbe-terrænnet, idet der skydes til start på toppen af den 27 meter høje Bagaúste dæmning, som ligger i hjertet af Douro-dalen.

Løbet består egentlig af to løb; et halv-marathon på distancen 21 kilometer og et såkaldt “mini-marathon” på den mindre distance af 6 kilometer, så der er noget for både de mere og mindre trænede, og også for dem, der blot vil opleve landskabet på en anderledes og aktiv måde, som et energisk afbræk fra de afslappende stunder på ét af vores hideaways.

Tilmeldingsfrist

Fristen for tilmelding til løbet har været åbent siden januar og fortsætter indtil 13 maj, eller så længe, der endnu ikke er nået 10.000 tilmeldte. Tilmelding til halvmarathon-løbet koster 16 euro, mens det korte mini-marathon på seks kilometer koster 7 euro at deltage i.

Når du har lavet din tilmelding on-line, vil en bekræftelse blive sendt til dig, som du skal bruge til at afhente din løbs-t-shirt  i Hotel Regua Douro enten den 17. eller 18. maj mellem kl. 9:00 og 20:00, eller den 19 maj mellem kl. 7:00 og 21:00.

Smagsprøver på portvin

Under løbet vil løbs-organisationen ikke blot sørge for vand og isotoniske forsyninger, men også smagsprøver på den berømte portvin, så det er muligvis en god ide at tage en ledsager med, så du kan løbe lige i mål. De endelige resultater af løbet vil blive offentliggjort på nettet, og alle deltagere kan printe deres eget personlige certifikat ud derfra.

Du kan her læse om alle vores hideaways i Nordportugal.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere