Kender du den skønne Ledrosø?

Lago di Ledro i Norditalien
Ledrosøen ligger smukt i bjergene vest for Gardasøen i 600 meters højde, blot et kvarters kørsel fra Riva del Garda

Ledrosøen ligger smukt i bjergene vest for Gardasøen i 600 meters højde, blot et kvarters kørsel fra Riva del Garda! Ledrosøen er forholdsvis ukendt, hvilket er et plus, for de der søger fred og ro i naturskønne omgivelser…

Søen er et oplagt feriested for familier med børn og et glimrende udgangspunkt for spændende ture i området. Dels ligger der mange hyggelige byer på de ”blinde” veje i bjergene, dels er der mange vandrestier, lige som området er en sand legeplads for mountainbikes.

Et ganske særligt område i den forbindelse er Tremalzo, hvorfra man kan komme over bjergene og ned til Gardasøen via Tremosine, som ubetinget er et af de smukkeste steder ved Gardasøen, og som har fået tilnavnet ”Gardasøens Balkon” p.g.a. den fantastiske udsigt.

Jeg giver dig her et par turforslag i området omkring Ledrosøen – god fornøjelse!

Tur 1: – En dejlig heldagstur med bil kan f. eks. gå gennem Ampoladalen til Storo, forbi Idrosøen, hvor I drejer fra og kører op i bjergene mod Gardasøen og den opdæmmede Valvestinosø.

Ledrosøen
På trods af den store mængde turister, som færdes i området, er Ledrosøen endnu forholdsvis ukendt, hvilket er et absolut plus, for de der søger fred og ro i naturskønne omgivelser

Det er en utrolig smuk tur, som ender i Gargnano ved Gardasøen efter et par timers kørsel på gode, men til tider meget smalle veje. Fra Gargnano er der ca. 1 times kørsel tilbage til Ledrosøen ad den flotte kystvej langs Gardasøen. Hvis tiden tillader det, bør der gøres stop i den lille by Campione, som er en lille by som tidligere husede et stort bomuldsspinderi med tilhørende arbejderboliger. Byen lå øde hen i mange år, men i dag har den fået en renæssance, som opholdssted for de mange windsurfers.

Tur 2: – En anden heldagstur kan gå mod nord. I kører ned mod Riva del Garda, og derfra mod nord forbi Tennosøen, videre til den lille hyggelige by Fiavè og derfra fortsættes op over bjergene mod Tione. I Tione kan I vælge at køre mod nord mod Madonna de Campiglio, det berømte skisportssted i Dolomitterne, og undervejs kan I gøre stop i Génovadalen og spadsere hen til det imponerende vandfald Cascata di Nardis.

Riva del Garda
Riva Del Garda, der kaldes “Gardasøens nordlige perle”, ser smuk ud set fra søsiden

I kan også dreje til højre mod Sténico, når I kommer til landevejen, men kort efter drejer I til venstre over floden mod Rágoli, hvor I fortsætter mod øst ad den gamle og meget smukke vej mod Sténico.

Undervejs passerer I nogle spændende klippeformationer, hvor der ofte vil være bjergklatrere helt tæt på vejen. Inden I når Sténico, passerer i et mindre men meget imponerende vandfald. I Sténico kan I dreje mod nord til den spændende Molvenosø, som med rette er blevet et velbesøgt udflugtsmål, også for italienere. Fra søen er der en storslået udsigt mod bagsiden af Dolomitterne. I kan køre samme vej tilbage, og dreje fra mod Vezzano og Trento.

Når I kommer til landevejen, som forbinder Riva del Garda og Trento, bør I dreje til venstre og gøre stop ved det lille slot Castel Toblino, hvor I kan drikke kaffe, eller spise middag på slottet. Turen hjem bør gå via Calavino, Lasino, Cavédine og Drena, hvor I kan se det imponerende slot Castel Drena, hvorfra der er en imponerende udsigt ned mod Gardasøen.

Kunne du tænke dig at holde en ferie ved Ledrosøen?

- så læs om alle vores ferieboliger og hoteller ved Ledrosøen ved at trykke her
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Mitzi Busch

Tag forskud på forårets glæder i Syditalien

Foråret i Syditalien er noget helt særligt. Alt er frodigt og blomsterne...
Læs mere