Derfor skal din næste vingårdsferie holdes i England

par drikker vin
England tiltrækker også vinturister.

De fleste af os forbinder vingårdsferier med Italien eller Frankrig, men måske bør vi også begynde at inkludere England. De sidste 10 år er der her sket en fordobling i arealet af vinmarker, og landet har netop fået sin første officielle vinrute.

De 11 bedste vingårde i England

Ifølge den britiske sammenslutningen af vin- og spiritusproducenter, Wine and Spirit Trade Association (WSTA), som har udarbejdet den nye vinrute, The English Wine Trail, findes der nu 503 vingårde i England og Wales.

Det er dog stadig primært i det klimamæssigt milde Sydengland, at vinproduktionen har gode kår. Den nye vinrute består da også netop af 11 vingårde i denne del af landet. Disse gårde udgør ifølge WSTA det ypperste af landets vinproduktion med vine, der har vundet flere internationale priser og er blevet serveret ved royale bryllupper samt i nr. 10 Downing Street.

Satser på de mousserende vine

Vindyrkningen i England begyndte for alvor at tage fart i løbet af 1960’erne, men dog med en anden type druer end dem man satser på i dag. I de seneste årtier har man skiftet til Champagnesorter som Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier.

Britiske vinproducenter har således i stigende grad bevæget sig over mod at producere mousserende vin med samme traditionelle metoder, som længe er blevet anvendt i Champagne. Skiftet skyldes ikke mindst, at de kalkrige jorde i det sydlige England minder meget om dem, man finder på den anden side af den engelske kanal i Champagne-regionen. Lavere jordpriser har sågar fået franske vinhuse fra Champagne-regionen til at søge investeringsmuligheder i Sydengland.

Vinproduktionen i Storbritannien forventes at være fordoblet i 2020 til 10 millioner flasker per år.

Vin og seværdigheder på samme rejse

Hos WSTA håber man, at man med den nye vinture kan skabe mere opmærksomhed om regionens vingårde som rejsemål:

“Det er på høje tid at vores fantastiske engelske vingårde bliver anerkendt som et turistmæssigt hotspot – de er ikke kun steder, hvor man kan drikke fremragende vin, men også spise fantastisk lokaltproduceret mad og finde overnatningsmuligheder af høj kvalitet,” udtaler Miles Beale, chef for WSTA i en pressemeddelelse.

Følger du vinruten er det oplagt samtidigt at benytte chancen for at besøge nogle af det sydlige Englands mange interessante og flotte seværdigheder. Det er for eksempel i denne landsdel, at du finder det berømte forhistoriske monument Stonehenge, væddeløbsbanen Ascot Racecourse, Windsor Castle, det kongelige slot samt Oxford University.

Se kort over ruten og læs mere om de engelske vingårde på hjemmesiden for WSTA

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere