Derfor skal du rejse til Amalfikysten

Ferieidyl på Amalfikysten
Ferieidyl på Amalfikysten. Foto: Rhamely - Unsplash

Har du først én gang oplevet Amalfikysten, vil du have fået en helt ny målestok for, hvad ægte ferieidyl er. Denne kyststrækning på sydsiden af Sorrentohalvøen, hvor de grønne bjerge står helt ned til det azurblå hav, har en enestående dramatisk skønhed. I de små bugter gemmer sig billedskønne strande, og gamle fiskerlandsbyer klamrer sig til bjergskråningerne.

Amalfikysten er utvivlsomt en af de en af de smukkeste kyststrækninger i Europa. Dertil kommer, at vejret her i det sydlige Italien byder på masser af solskinstimer året rundt. I byerne lokker hyggelige restauranter med lækker, autentisk mad lavet med friske ingredienser, som udtrykker den regionale kultur. Du kan bruge lang tid her på at udforske stemningsfulde, smalle gader mellem de pastelfarvede huse. Men der er også rig mulighed for at vandre ud ad naturskønne stier langs kysten og op i bjergene for at nyde udsigterne, hvor himmel og hav smelter sammen til én blå horisont.

Som perler på en snor

UNESCO har optaget Amalfikysten på sin verdensarvsliste. Naturligvis, fristes man til at sige. I begrundelsen for optagelsen på den eftertragtede liste skriver UNESCO blandt andet, at “Amalfikysten er et område med stor fysisk skønhed og naturlig mangfoldighed”, og at “der er en række byer, f.eks. Amalfi og Ravello, med arkitektoniske og kunstneriske værker af stor betydning.”

Amalfi, Ravello og de andre små hyggelige byer ligger som perler på en snor langs Amalfikysten. Kystvejen der forbinder dem, er ofte ganske travl om sommeren. Så selvom den kun er omkring 50 km lang, kan en tur i bil langs kysten derfor godt tage et stykke tid. Det gør dog ikke så meget, når man kan nyde så mange smukke udsigter undervejs.

Udsigten fra den lille bjergby Ravello bliver man aldrig træt af. Foto: Daniel Enchev, CC BY 2.0

Det bedste tidspunkt at rejse til Amalfikysten

Amalfikysten er ikke blot et af Italiens smukkeste rejsemål, det er også et af de mest eftertragtede. Så selvom der ikke er et egentlig forkert tidspunkt at holde ferie her, kan det være en fordel at undgå de mest populære måneder, juli og august. Spørger du kendere af området, vil mange således fortælle dig, at det bedste tidspunkt at rejse til Amalfikysten er fra maj til juni og igen fra september til oktober.

I foråret og sensommeren er vejret således lunt og behageligt, og der er normalt ikke nær så mange turister. Et ekstra plus er selvfølgelig, at priserne derfor typisk er mærkbart lavere end i højsommermånederne. Den frodige natur, de atmosfærefyldte småbyer og det glitrende hav kan du så nyde til fulde. Det er for eksempel det ideelle tidspunkt til at vandre på stierne, tage på en bådtur og fordybe dig i det lækre lokale køkkens herligheder.

Perfekt til en aktiv livsnyderferie

De idylliske omgivelser på på Amalfikysten er perfekte til en rigtig livsnyderferie, hvor du ikke skal følge et fast program, men du blot ser hvad dagen bringer. Der er dog masser at se og opleve her, hvis du ikke vil nøjes med at slikke sol.

Der er for eksempel ganske mange, som rejser til Amalfikysten for at bruge det meste af ferien ude på vandrestierne mellem byerne. En af de mest kendte er Sentiero degli Dei (Gudernes sti). Denne naturskønne sti går fra Bomerano til Nocelle, hvorfra du eventuelt kan fortsætte ned til Positano. Det er dog bare én af talrige spektakulære vandrestier, du kan udforske på Sorrentohalvøen.

Det er fantastisk at se Amalfikysten fra stierne oppe i bjergene eller fra kystvejen. Men den tager sig mindst ligeså godt ud fra havet. Det har du gode muligheder for at opleve. Der sejler nemlig regelmæssige færger mellem de vigtigste byer og landsbyer langs kysten, herunder Amalfi, Positano og Sorrento. Der er dog også turbåde, som er en mere fleksibel måde at udforske kysten på. Med turbåde kan I besøge skjulte bugter og afsidesliggende strande, der ikke er tilgængelige fra land. En sejltur ud til klippeøen Capri med Den Blå Grotte eller til Ischia med de varme kilder er også meget anbefalelsesværdig.

Fornillo-stranden i Positano. Foto: Mihael Grmek, CC BY-SA 4.0

Strandliv og kulinariske eventyr

Især hvis du rejser til Amalfikysten i den varme højsommer, vil strandene ved det krystalklare hav være uimodståelige. Dem er der talrige af langs kysten. Her kan du nyde en svalende dukkert eller suge varmen fra den gavmilde middelhavssol til dig. Det inkluderer både lidt afsides og fredfyldte strande som Spiaggia del Fornillo ved Positano, og den mere livlige Praia Grande ved Amalfi, der som navnet antyder, er større og har adskillige strandbarer, der tilbyder solsenge, parasoller, og forfriskninger.

Glæd dig også til at smage på det lokale køkken og vinene fra regionen. Uanset hvor du rejser til på Amalfikysten, finder du et væld af spisemuligheder. Det inkluderer alt fra eksklusive fiskerestauranter, hvor du spiser med flot udsigt til havet, til afslappede caféer og pizzeriaer på hyggelige torvepladser. Uanset om du er i humør til en romantisk middag for to eller en livlig familiesammenkomst, kan du finde en restaurant, der passer.

Hvis du er på udkig efter souvenirs, designertøj eller unikt kunsthåndværk, kan du ligeledes finde alt, hvad du har brug for på Amalfikysten. Så giv dig god tid til at udforske de smalle gaders mange butikker, traditionelle værksteder og markeder.

Positano er verdenskendt for sin fantastiske beliggenhed. Foto: Ben & Gab, CC BY 2.0

Mange spændende udflugtsmål

Capri er bare ét af de spændende udflugtsmål inden for din rækkevidde, når du bor på Amalfikysten. Der er for eksempel ikke ret langt over til den charmerende havneby Sorrento, som har lagt navn til havlvøen. Andre oplagte mål for dagsudflugter er Pompeji, den romerske by, som blev begravet af Vesuv i 79 e.Kr., og travle Napoli med Castel dell’Ovo, det kongelige palads og det berømte arkæologiske nationalmuseum.

Er du endnu ikke overbevist om, at Amalfikysten skal være dit næste rejsemål? Så tjek de andre indlæg om denne enestående kyststrækning her på bloggen. For eksempel Maries indlæg, Amalfikysten bør man opleve en gang i livet, hvor du kan finde flere gode tips til de største oplevelser i ferien.

Se også vores side om udflugter på Amalfikysten.

Rejser til Amalfikysten med håndplukkede hoteller

Hoteller og ferieboliger på Amalfikysten er generelt af høj kvalitet, og der er et godt udvalg. Der vil helt sikkert også være et sted, som passer til dine ønsker. Uanset om du planlægger en romantisk parferie eller vil give hele familien en ferieoplevelse ud over det sædvanlige.

Hos Escapeaway er vi specialister i rejser til Amalfikysten, hvor du bor på håndplukkede hoteller eller ferieboliger. Dem har vi nøje udvalgt for deres gode gæsteanmeldelser og beliggenhed. Det giver dig de bedste betingelser for en uforglemmelig rejse. Vi har også gjort det nemt for dig, at finde de billigste flybilletter til rejsen. Bestiller du transport og ophold som en samlet pakkerejse, er den naturligvis dækket af Rejsegaranti.

>> Se alle rejser til Amalfikysten med Escapeaway

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere