Derfor skal du holde sommerferie på Amalfikysten

Byen Amalfi har lagt navn til Amalfikysten

En sommerferie på Amalfikysten er en skøn affære. Vejret er fantastisk, stedet er betagende smukt, og maden er i særklasse. De pastelfarvede huse ligger opad klippeskrænterne, som var de limet fast, her og der kan man skimte en citronlund, og himmel og hav smelter sammen til én blå horisont.

Amalfikysten strækker sig over cirka 50 km langs den sydlige side af den sorrentinske halvø. For enden af halvøen er der blot en kort sejltur ud til klippeøen Capri med den blå grotte.

De små hyggelige byer langs Amalfikysten ligger som perler på en snor ved landevejen, der forbinder byerne med hinanden. Kystvejen er ganske travl om sommeren, så selvom den kun er 50 km lang, kan køreturen godt tage et stykke tid, men det gør jo ikke så meget, når man har så smuk en udsigt hele vejen.

Sommerferie i Ravello på Amalfikysten

Foto: Udsigten fra Ravello bliver man aldrig træt af.

En sejltur ud til øen Capri kan bestemt anbefales. Det kan en sejltur langs kysten også. Det er smukt at se Amalfikysten fra kystvejen, men endnu smukkere at opleve stedet fra havsiden.

Der er mange ferieboliger at vælge imellem på Amalfikysten, og helt sikkert også en, der vil passe til dine ønsker, hvad enten du foretrækker et hotel eller en ferielejlighed. Der er mange små hyggelige steder med kun få værelser eller lejligheder og vi har hos Hideaways håndplukket de bedste!

Sommerferie i Positano på Amalfikysten

Foto: Positano er verdenskendt og man forstår hvorfor første gang man ser det fantastiske “maleri”.

Mere om Amalfikysten

Er du endnu ikke overbevist om at Amalfikysten er dit næste rejsemål så få mere inspiration i andre indlæg om kysten som af mange betegnes blandt de smukkest i verden. Du finder også flere informationer om de mange seværdigheder der er i denne del af Italien.

Læs f.eks Maires indlæg: Amalfikysten bør man opleve en gang i livet, eller læs Lennarts indlæg om de mest berømte byer på kysten som bla. har lagt kulise til alverdens film: Amalfikystens tre perler Positano, Ravello og Amalfi

 

Tags fra artiklen
,
Mere fra Michael Nielsen

Oplev efteråret i Norditalien!

Efteråret i Norditalien kan være en ganske interessant oplevelse, ikke mindst på...
Læs mere