Derfor skal du tage på ferie til Albanien

Tag på ferie til det dejlige Albanien
Tag på ferie til det dejlige Albanien

Albanien, der ligger ved Adriaterhavet lige mellem Montenegro og Grækenland, er et endnu ukendt rejsemål for mange. Men Albanien er en skøn feriedestination, der byder på en smuk natur, dejlige badestrande og en spændende historie. Derudover er Albanien et budgetvenligt ferieland, hvor du kan spise og leve billigt, og der er ikke samme store turistmængder som i de mere populære ferielande som Spanien og Grækenland.

Sol og strand i feriebyerne Durres og Saranda

Strand ved Saranda i Albanien
Feriebyen Saranda ved foden af bjergene byder på turkisblåt vand og sandstrande

Vil du på badeferie med sol og strand, er de to mest populære og nok bedste feriebyer at tage til byerne Durres mod nord og Saranda mod syd. Durres er Albaniens største havneby og ligger knap 30 kilometer fra hovedstaden Tirana. Durres er særlig kendt for sin 10 kilometer lange kyststrækning med børnevenlige, lavvandede strande og mange solskinsdage. “Albaniens riviera” ved Durres er derfor det ideelle feriemål til badeferien.

Saranda byder ligeledes på mange solskinsdage og et skønt middelhavsklima. Med den smukke beliggenhed for foden af bjergene ved det azurblå Adriaterhav, er det ikke underligt at mange rejser på ferie til Saranda. Byen ligger heller ikke langt fra grænsen til Grækenland og den græske ø Korfu, der kan skimtes fra byen, og byder ligeledes på dejlige badestrande.

Spændende seværdigheder og udflugtsmuligheder

Kruja borgen nord for Tirana i Albanien
Den historiske borg, Kruja, nord for Tirana er et spændende udflugtsmål

Albanien byder også på et væld af seværdigheder og udflugtsmuligheder, uanset om du bor i nord eller syd. Du kan opleve mange arkæologiske fund og historiske attraktioner i de små, maleriske landsbyer som Byllis og Ksamil. Mod syd ligger nationalparken Butrint, hvor du også kan opleve mange historiske ruiner, foruden den dejlige natur.

Bor du i Saranda, er en oplags udflugtsmulighed som nævnt et besøg til den græske ø Korfu. Fra havnen i Saranda sejer en færge til Kerkyra på Korfu – en tur der tager lidt over en time.

Albaniens natur og bjerge
Bjergene byder på smuk natur og mange vandremuligheder – ved Dajti-bjerget kan du også tage en kabinelift op i højderne.

Albaniens bjergrige natur er også ideel for en aktiv ferie, og der findes mange gode cykel- og vandreruter. Ved Tirana ligger den smukke nationalpark Dajti, hvor du kan gå op ad ruten ved Dajti-bjerget til Tujani-bjerget knap 1.580 meter over havets overflade. Nogle steder er der også mulighed for at tage en kabinelift op i højderne.

Udvalgte hoteller i Albanien

Mere fra Sofia Frederikke Bach

10 steder du skal besøge på din ferie i Bruxelles

Bruxelles er Belgiens hovedstad, og en skøn destination for din storbyferie. Her...
Læs mere