Vidste du, at…

Trøfler
Trøfler skal findes om natten....

…det er bedst at gå på trøffeljagt om natten?

Der er rift om den så omtalte lille knold: trøflen. Så meget rift, at der på trøffeljagtområdet lægges strategier for, hvordan man får mest muligt ud af sin trøffeljagt. Det viser sig, at de fleste trøffeljægere er på skattejagt om natten med det formål at undgå at afsløre sit territorium. Derudover viser erfaringen også, at trøffelhundene arbejder bedre og mere koncentreret, når det er mørkt. Om det samme gælder for grisene, har ingen vist forsket i.

…du i Rom kan dykke ned i pastaens univers?

I Roms historiske centrum ligger et museum, der er ganske unikt. Der findes nemlig kun ét museum af denne slags i verden: et pastamuseum! Her kan du i 11 forskellige rum dykke ned i pastaens vidunderlige verden og lære alt om, hvordan et melkorn bliver til forskellige udgaver af pasta. Her vises naturligvis også de forskellige hjælpemidler, man gennem tiden har anvendt til produktionen af pasta, helt fra gamle dages primitive værktøj til nutidens moderne maskiner. Hvis sulten melder sig efter en sådan introduktion til pastaens verden, kan vi anbefale et besøg på et af Roms mange små hyggelige spisesteder, hvor man kan smage sig videre ud i pastaens univers.

Interesseret i andre facts om Italien? Vidste du f.eks. at Italien er det land i verden med flest verdensarvs-steder anerkendt af UNESCO?

Tags fra artiklen
,
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere