Det syder og bobler på Azorerne

Varme kilder på Azorerne
Varme kilder på Azorerne. Foto-kredit: Michael Caven. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Azorernes vulkanske oprindelse viser sig overalt i landskabet med udslukte kratere, fumaroler og varme kilder. På øgruppens største ø, São Miguel, kan du flere steder nyde godt af den varme undergrund med et dyp i mineralrige varme kilder.

Omgivet af varme kilder i Furnas

Et af Europas mest aktive termiske områder med 22 forskellige kilder er ved kurbyen Furnas. Her bringer varme kilder, Caldeiras, varme op fra jordens indre. Efter en dag med vandring i de flotte omgivelser – for eksempel på ruten rundt om søen Lagoa das Furnas – er der næppe noget bedre end at lade sig sænke ned i det varme kildevand. Det kan du blandt andet gøre i den anlagte sø i byens botaniske have, Terra Nostra Park, hvor kildens jernholdige, gulligbrune vand på mellem 35 og 40 grader nok skal løsne stramme og stive muskler.

Bagefter kan du fortsætte livsnyder-stilen med et måltid på en af gode restauranter i byen. Prøv eventuelt den berømte egnsret Cozido das Furnas – en gryderet tilberedt i den varme jord ved Furnasøens bred. Tilberedningen tager op mod 5-6 timer, så det anbefales at bestille Cozida das Furnas i forvejen.

Azorerne - varme kilder ved Lagoa do Furnas
Varme kilder ved Lagoa do Furnas. Foto-kredit: Adam Raoof. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Det varme vandfald – Caldeira Velha

Det er ikke kun i Furnas, at du kan komme i nærkontakt med øens varme undergrund. På nordsiden af Fogo-fulkanen, ligeledes på São Miguel, finder du midt i skoven et lille vandfald, Caldeira Velha, som ender i en lille naturskabt pool, med en gennemsnitlig temperatur på ca. 25 grader.

Det er oplagt at gøre et stop her på vejen til en af øens andre store seværdigheder den smukkeste smaragdgrønne sø Lagoa do Fogo, Ildsøen.

Bad i hav med indlagt varme

Vi slutter vores rundtur til São Miguel’s varme kilder ved kysten mellem Ginetes og Mosteiros på den vestlige del af øen. Her ligger ved Ponta da Ferraria et naturskabt havbad, hvor havvandet bliver suppleret af 61 grader varmt kildevand.

Start eventuelt med at nyde den smukke udsigt oppe fra klippen. Herfra går en vej ned til en parkeringsplads tæt ved havbadet. Du bør komme her ved lavvande for at få fuldt udbytte af det varme kildevands opvarmning. Medbring også sandaler eller badesko for at kunne gå over lavastenene.

Aktiv ferie i Azorernes unikke natur

Med sin enestående vulkanlandskaber og frodige natur er Azorerne også et ideelt rejsemål, hvis du er til aktive ferier. Her kan du vandre gennem grønne landskaber, bestige vulkaner, sejle ud på det blå hav for at møde havets giganter eller selv udforske det det rige liv under Atlanterhavets overflade med snorkel og dykkermaske.

Se alle rejser til Azorerne med Escapeaway her. 

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere