Praia Dona Ana – en usædvanlig strand i Algarve

Praia Dona Ana
Nyd udsigten fra en af de omgivende klipper. Foto: Ajith Kumar, CC BY 2.0.

Mystisk, teatralsk, hemmelighedsfuld og ufatteligt smuk – sådan kan Dona Ana stranden på Portugals Algarvekyst beskrives i stikord. Praia de Dona Ana, som stranden hedder på portugisisk, har et usædvanligt landskab for en europæisk strand, med sine imponerende grotter og dramatiske orange klipper.

En af Portugals bedste strande

En ferie ved Dona Ana stranden vil give dig masser af smukke minder og mulighed for at slikke sol, bade, slappe af og gå på opdagelse. Der er to måder, du kan udforske Dona Ana strandens hemmelighedsfulde skønhed på.

Den første er at klatre til tops på en af de høje klipper, der omgiver stranden. Herfra har du en storslået udsigt over havet og de specielle, mystiske klippeformationer, der kendetegner stranden. Det bedste tidspunkt at gøre dette på er ved solnedgang eller tidligt om morgenen ved solopgang.

Det er også på disse tidspunkter, du kan tage de bedste billeder. Og billeder får du lyst til at tage mange af, når du besøger Dona Ana, for selvom det rene, blå havvand indbyder til afslappet badning, vil stedets særegne skønhed gøre så stort indtryk på dig, at lyst til udforskning og fotografering er uundgåeligt.

En anden fantastisk måde at opleve Dona Ana stranden på er ved at tage en tur med båd rundt til dens mange dybe, spektakulære grotter.

Og naturligvis er gåture på stranden også et must. Derudover vil det give dig chancen for også at opleve andre dejlige strande i nærheden, udforske små bugter og nyde en smuk lille by – Lagos – der er rig på historisk betydning.

Praia Dona Ana Portugal
Du og familien kan få meget af ferien til at gå på Praia Dona Ana. Foto: Freebird, Creative Commons.

Livlige Lagos

Der mange gode grunde til, at Lagos er en af de hurtigst voksende turistdestinationer i verden. Byens fabelagtige beliggenhed på Algarvekysten, dens charme, dens mange hyggelige og imødekommende hoteller, barer og caféer, dens nærhed til Dona Ana stranden og andre turistvenlige drømmestrande og dens festlige natteliv.

Lagos har med andre ord alt, selvom det ikke er en stor by. Den emmer desuden af historie: Det var her, den berømte kongesøn og navigatør Henrik Søfareren planlagde de fleste af sine opdagelsesrejser i 1300-tallet. Byen var i det hele taget central for hele den portugisiske “opdagelses-tid”, hvor opdagelsen af Amerika var den mest betydningsfulde begivenhed.

I den mindre morsomme ende af skalaen var Lagos også hovedby for slavehandel i Europa. I dag er der ingen slaver i Lagos, men til gengæld masser af muligheder for at nyde alt det bedste, Algarve har at byde på.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere