Dyk med blåhajen ved Azorerne

Blåhaj. Foto: "Mark Conlin", SWFSC Large Pelagics Program, Wikimedia Commons.

Azorerne har takket være den varme, næringsrige golfstrøm et rigt marint dyreliv, heriblandt flere hajarter. Rejser du til Azorerne, kan du som et af de få steder i verden dykke med de elegante blåhajer. Der er desuden gode chancer for at møde havets kæmper – hvalerne.

Unikke dykkeroplevelser på Azorerne

Er du på udkig efter en rejse med store naturoplevelser under havets overflade, er Azorerne det helt rigtige rejsemål. Den portugisiske øgruppe, som ligger ude i Atlanten få timers flyvning fra Europa, tiltrækker da også dykkere fra hele verden. Det rige liv i havet omkring Azorerne var også grunden til, at der her tidligere i år blev afholdt EM i undervandsfotografi.

Fisk
Havet omkring Azorerne vrimler med farverige fisk.

Blandt de mest unikke dykkeroplevelser ved Azorerne er muligheden for at dykke blandt blåhajer. Denne hajart, som hovedsageligt lever af småfisk og blæksprutter, er ikke interesseret i mennesker, og dykningen kan derfor foregå uden bure. Der findes flere dykkerfirmaer, som arrangerer ture, hvor du møde blåhajerne og andre dyr.

Blåhajen findes i store dele af verden, også i danske farvande, men da den normalt foretrækker de åbne, dybe vande, er den for de fleste et sjældent syn. Blåhajen er desuden ligesom mange andre hajarter på verdensplan truet af fiskeri.

Blåhajer er ikke det eneste af havets større dyr, du kan møde ved Azorerne. Andre hajer såsom verdens største fisk, hvalhajen, frekventerer vandene omkring øgruppen. Ligeledes er Azorerne kendt som et af de bedste steder at se kaskelothvaler, der er én af omkring 20 forskellige hvalarter, der lever i farvandet omkring øgruppen. Læs mere om hvalsafari ved Azorerne.

Rejser til Azorerne

Det er ikke kun i havet, at Azorerne byder på enestående naturoplevelser. Vulkanøerne har mange smukke og dramatiske landskaber med kratersøer og grotter, som for eksempel kan udforskes på vandreture eller til hest.

En rejse til Azorerne er også en chance for at møde en spændende kultur og ikke mindst en venlig, imødekommende lokalbefolkning.

Læs mere om rejser til Azorerne

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere