Edinburgh Fringe Festival – verdens største kunstfestival

Fringe Festival Edinburgh
Fringe Festival tiltrækker mange besøgende til Edinburgh, Skotland. Foto: Martie Swart, CC.

Til august drager komikere, musikere, skuespillere og gøglere fra hele verden til Skotlands smukke hovedstad, Edinburgh, for at deltage i verdens største kunstfestival.

Er du på udkig efter en oplevelsesrig storbyferie denne sommer? Så er der på en tur til den skotske hovedstad denne måned derfor næsten garanti for at blive udsat for et sandt sansebombardement ved de mange optrædener rundt om i den charmerende by.

Edinburgh Festival Fringe – lillebroren der blev størst

Det var en mindre gruppe af teaterkompagnier, der i 1947 arrangerede den første udgave af Edinburgh Festival Fringe, som et sideløbende, åbent alternativ til Edinburgh International Festival.

Siden har den alternative festival ifølge arrangørerne udviklet sig til verdens største kunstfestival, hvortil der sidste år blev solgt omkring 2,3 millioner billetter til 3.314 shows.

Åben for alt og alle

Grundlæggende for Edinburgh Festival Fringe, er at det er en såkaldt ‘open-access’ festival. Organisationen bag den store begivenhed i Skotland inviterer eller betaler ikke selv de mange kunstnerne. Til gengæld kan enhver som har noget at optræde med og selv kan skaffe et sted at gøre det, blive optaget i det officielle festivalprogram.

Da der ikke er opstillet bestemte kriterier for at deltage som kunstner, byder festivalens tusindvis af shows på en bred vifte af genre. Kvaliteten kan ganske vist svinge meget, men med alt fra gadegøgl til stand-up og eksperimenterende scenekunst er der næsten med sikkerhed noget for enhver smag.

Festivalen som i de senere år især er blevet kendt for tiltrække mange stand-up-komikerne, er i høj grad en chance for at opdage nye spændende kunstnere, som her tager karrierens første spæde skridt. Men også en mulighed for at se flere kendte, etablerede navne, som ynder at deltage her for at være en del af den særlige atmosfære i byen.

Sommerens festivalhovedstad

Rejser du til Edinburg i august er Fringe faktisk ikke den eneste festival, du kan opleve i byen. Samme måned afholdes således også Edinburgh International Book Festival (13-29 august), Edinburgh Art Festival (28 juli—28 august) samt ikke mindst Edinburgh International Festival, som oprindeligt gav ophav til Fringe.

Har du ikke allerede har booket billetter til bestemte shows og forestillinger hjemmefra, er der derfor masser af muligheder for blot at være spontan og vælge det, som virker mest interessant, når du er i byen.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Skotland

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere