En by i Toscana tager tid at besøge

Buonconvento Siena Toscana
Buonconvento i Siena provins i Toscana

Tid er en vigtig faktor, når man besøger Toscanas imponerende smukke middelalderbyer, f.eks. Sienna, som er en af de byer i Toscana, man “skal” se!

Det er fristende at forsøge at nå både Firenze, Pistoia, Pisa, Arezzo, Lucca, og Siena på en toscansk ferie, men har du f.eks. kun en uges ferie, skal du overveje i stedet at fokusere på nogle enkelte byer og gå lidt dybere ned i deres detaljer.

Tag en by som Siena

Du opdager hurtigt, at byen er centreret omkrig det smukke teglrøde torv, Il Campo, der ligger som en kæmpe muslingeskal og lader sine gæster nyde solen fra de skrånende flader under det imponerende slanke tårn.
Du finder let en restaurant, der byder på overlegne specialiteter fra Toscanas rige køkken, uanset hvornår på døgnet, du kommer. Efter kaffen og et hurtigt kig i domkirken, er det fristende blot at vinge endnu en by af på listen over steder, du har indtaget, for den historiske del af Sienna er ikke så stor – og ærligt talt så er den meget præget af turismen.

Siena, Toscana
Siena, Toscana. Foto: Louise Laurenius

Men detaljer er her masser af. Her er mere end en halv snes små og store kirker, som hver især bærer deres helt egen historie, og som hver især har så unik udsmykning, at de ville blive store attraktioner i sig selv, hvis det ikke var fordi, der var så mange.

Og det gælder for alle de toscanske middelalderbyer. Detaljerigdommen er så overvældende, at man uden at kede sig kan bruge uger i hver enkelt af byerne.
Prøv at forfølge en arkitektonisk strømning, en bestemt kirkekunstner, tårnenes historie, eller et tema, som du selv finder på.

Og snyd ikke dig selv for at deltage i en katolsk messe i både én af de store og én af de små kirker. Her møder du de lokale toscanere, og du vil opdage, at Siennas kirker ikke blot er turistattraktioner, men levende åndfulde steder, hvor mennesker søger sjælefred. Det kalder på respekt – og den respekt kalder på langsommelighed.

Brug tid på Toscana. Masser af tid.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere