En gåtur gennem Bologna

En gåtur gennem Bologna...

Bologna er indrettet således, at de vigtigste bygninger, monumenter og parker kan besøges til fods. Det skyldes, at de fleste ligger i gåafstand fra byens centrum. Det forhold er med til at gøre Bologna unik og charmerende.

Byens befolkning tæller cirka 390.000 italienere. Bologna er helt speciel på grund af sine mure, der adskiller den centrale del fra resten af byen. Byen bliver ikke invaderet af turister på noget bestemt tidspunkt af året, men tager imod en jævn strøm af besøgende året rundt.

Piazza Maggiore og Piazza Nettuno

Byen har to vigtige pladser; Piazza Maggiore og Piazza del Nettuno som begge ligger i den centrale del af byen. Begge pladser er et “must” for besøgende, da de foruden stor historisk betydning også er særdeles smukke.

Basilica di San Petronio på Piazza Maggiore

Piazza Maggiore ligger midt i den ældste bydel, og er et af de mere interessante steder at besøge for turister i Bologna. Torvet er omgivet af nogle af Bolognas mest interessante historiske bygninger. Nogle af disse kan dateres helt tilbage til renæssancen og sågar middelalderen. Piazza Nettuno kan kendes på Fontana di Nettuno – et smukt og historisk springvand, som ligger midt på pladsen.

Start din gåtur her

Start din gåtur i Bologna ved den cetrale togstation, som i 1980 blev bombet af De Røde Brigader, og fortsæt mod syd gennem parken Giardino della Montagnola og videre gennem kvarteret Irnerio til den gamle, centrale bydel, hvor man bl.a. finder byens berømte universitet, samt flere imponerende kirker og pladser.

En anden uundgåelig seværdighed for turister i Bologna er kirken Basilica di San Petronio. Kirken regnes for at være en af de frem største i verden. En anden storslået bygning, som er et besøg værd, er Bolognas Universitet. Det er det ældste universitet i Europa og et af de mest værdsatte i verden.

Foruden sine historiske bygningsværker og steder byder Bologna på mange andre oplevelser. Heriblandt besøg på lokale restauranter, caféer og pubber. Selvom udbuddet af hoteller i Bologna er stort og varieret, kan det anbefales at reservere før afrejsen. Byen tager imod mange turister hele året rundt, så det kan til tider være svært at finde et ledigt hotelværelse.

>> Her kan du booke en rejse til Bologna med Escapeaway

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Lars Krogh

Hvor skal man bo i Pisa?

Pisa er en by fuld af historiske bygninger og samtidig fuld af...
Læs mere