En god dag ved Elafonissi stranden på Kreta

Elafonissi

Ved Kretas sydvestligste spids ligger stranden Elafonissi, som med fint kridhvidt sand og vand i turkisblå nuancer er en af Kretas bedste. Vandet bliver kun langsomt dybere, og den lagune-agtige strand er derfor meget børnevenlig. Ved lavvande kan man sågar vade over til den lille ø Elafonissi, som har givet navn til området.

Der er ikke nogen egentlig by ved Elafonissi stranden, men her ligger dog en lille taverna. Ligeledes er det muligt at leje liggestole og parasoller. Til de voksne og lidt større børn kan jeg anbefale at medbringe snorkeludstyr. I det klare vand kan man fordrive lang tid med at betragte fisk og havplanter.

Den smukke strand er således et oplagt udflugtsmål, hvis I holder ferie på det vestlige Kreta. Der kører blandt andet busser hertil fra Chania. Turen indeholder en del bjergkørsel, men en lejebil kan eventuelt være en mulighed for at tage jer ekstra god tid, og samtidig få mulighed for at nyde den flotte tur til Elafonissi.

Selvom de fleste således må ud på en køretur for at kunne nyde Elafonísi stranden, kan du i højsæsonen dog ikke regne med at have stedet helt for dig selv. Men selv hvis stranden ved første øjekast skulle se travl ud, er området stort nok til at man næsten altid kan finde steder med lidt mere privatliv.

Kreta et væld af dejlige strande at vælge imellem, heriblandt også mange små og mere ukendte strande med god plads og ro, hvis det er det I søger. Se for eksempel Maries beskrivelse af Agia Fotini stranden.

Rejser til Kreta

Du kan finde flere informationer om Kreta her på bloggen og en oversigt over alle rejser til Kreta med Hideaways. Vi har håndplukket de bedste hoteller og ferieboliger på Kreta.

Læs for eksempel om Milia Mountain Retreat, et enestående bjerghotel som ligger ikke langt fra Elafonissi stranden.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Mikkel H.

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere