En uge i gastronomiens tegn i Portugal

Portugisiske skalddyr

Starten er netop gået til den anden landsdækkende udgave af ‘Restaurant Week’ i Portugal, som denne gang afholdes fra den 27. februar til den 9. marts. Formålet med den gastronomiske begivenhed er ifølge arrangørerne at fremme middelhavskosten og en sund afbalanceret livsstil.

God mad til et godt formål

I år vil 150 af Portugals mest eksklusive restaurant deltage i restaurantugen, hvor de hver især vil tilbyde en menu kreeret specielt til lejligheden til en overkommelig pris (20 euro, hvoraf 1 euro går til velgørende formål). Restauranterne fra hele landet deltager i Portugal Restaurant Week (Azorerne, Beja, Coimbra, Évora, Faro, Leiria, Lissabon, Madeira, Porto, Setubal, Vila Real, Viseu). Er du heldig at rejse til Portugal en af de nærmeste dage, kan du altså glæde dig over en unik chance for at udforske det bedste af det portugisiske køkken.

Portugal Restaurant Week samarbejder med BestTables Guide & Bookings, som er en gratis app, du kan bruge til at bestille bord på restauranter i Portugal (og Brasilien). Appen findes til både iPhone og Android, og kan også resten af året være en god rejseapp at have med på din rejse i Portugal, hvis du holder af gode madoplevelser.

Restaurant Week startede oprindeligt i New York som en del af Fashion Week, men har siden spredt sig til hele verden. I Portugal er der tidligere blevet afholdt lokale udgaver af Restaurant Week i blandt andet Lissabon og Porto, samt én samlet national udgave. Du kan finde flere informationer om Portugal Restaurant Week på den officielle hjemmeside (på portugisisk).

Rejser til Portugal

Uanset hvornår du besøger Portugal er de kulinariske oplevelser en stor del af fornøjelsen, men det smukke land byder også på masser af andre attraktioner og seværdigheder. Oplev maden og seværdighederne på en rejse med Hideaways, hvor du bor på nøje udvalgte, unikke hoteller. Læs mere om rejserne til Portugal

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Mikkel H.

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere