Epidauros – oplev et velbevaret græsk teater

Epidauros
Epidauros-teateret bruges også nu til dags til forestillinger. Foto: Ronny Siegel, CC BY 2.0.

Epidauros ligger i området Peloponnes i Grækenland og er et perfekt bevaret græsk teater fra antikken. Er du på ferie i denne del af Grækenland er stedet værd at aflægge et besøg.

Meget af det originale intakt

Det perfekt bevarede antikke teater i Epidauros, opført i det 4. århundrede f.Kr. har en akustik, der fortsat forbløffer vore dages eksperter. De smukke omgivelser og de harmoniske proportioner er mageløse.

Restaureringerne siden dets genopdagelse i forrige århundrede har været minimale: Den originale scene af stampet ler er bibeholdt, og de originale tilskuerpladser i 54 niveauer har plads til 14.000 med det røde VIP-område på de forreste rækker.

Teatret i Epidauros, der er bygget med stor håndværksmæssig præcision og et kunstnerisk blik for den naturskønne baggrund af fredfyldt bølgende bakkedrag, er blevet et populært sted for opførelser under Festivalen for Antikke Skuespil. Det var forståeligt nok også et af Maria Callas’ foretrukne steder at optræde. Det er betagende at overvære Sofokles’ og Euripides’ klassikere her, selv om man ikke forstår det sprog, de opføres på.

Et af verdens første spa-anlæg

Epidauros var helligt område for Asklepios, den græske lægegud, og tiltrak syge fra nær og fjern. Behandlingerne bestod i fysisk aktivitet, afslapning, bade og intellektuelle sysler, og derfor virker det kun naturligt, at dette berømte teater blev sammenbygget med en af verdens første spa-anlæg.

Epidauros ligger ca. 50 kilometer fra Nauplion. Festivalens opførelser finder sted i weekender i juli – august.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere