Er Algarves strande de bedste i Europa?

Algarve Bordeira
Bordeira-stranden i Algarve. Foto: Luis Ascenso, CC BY 2.0.

Algarve er igen nomineret i kategorien ‘Europas førende stranddestination’ ved World Travel Awards, rejsebranchens førende prisuddeling. Har du stået med sand mellem tæerne på en af Algarvekystens gyldne strande, vil du forstå hvorfor.

Europas førende stranddestination

Når World Travel Awards – Europe 2018 til juni uddeles ved en ceremoni i Athen, har Algarve gode chancer for at vinde mindst et par priser.

Portugals sydligste region er ved årets prisuddeling nomineret i talrige kategorier, hvoriblandt prisen for Europas førende stranddestination er en af de mest eftertragtede.

Stærke konkurrenter

World Travel Awards anses for at være rejsebranchens pendant til Oscar-uddelingen, og en pris kan være en god hjælp i promoveringen af et rejsemål.

Algarve, som vandt prisen i 2012, 2013, 2015, 2016 og 2017 er i år oppe mod stærke konkurrenter som Sardinien, Korfu, Mallorca, Marbella og Peloponnes. Afstemningen er åben frem til 20. maj, og vil du stemme på din egen favorit, kan du gøre det på worldtravelawards.com/vote

Herunder kan du se en video med højdepunkter fra den smukke Algarvekyst produceret af det portugisiske turistkontor, Visit Portugal.

Rejser til Algarve

De lange og brede sandstrande er uden tvivl afgørende for Algarves popularitet som rejsemål, men regionen byder på meget andet end dejlige strande.

Algarve er for eksempel kendt for at have nogle af Europas bedste golfbaner, der tiltrækker professionelle og amatører fra hele verden. Ikke mindst de solrige forårsmåneder, hvor vejret ofte allerede minder om en dansk sommer, er et populært tidspunkt for golfrejser til Algarve. Dertil kommer mange andre muligheder for aktive ferier og kulturelle oplevelser blandt andet i form af spændende gastronomi. Efter en aktiv, oplevelsesrig dag kan du for eksempel stille sulten med en lækker Cataplana – en simreret, der i Algarve ofte laves med fisk og skaldyr.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere