Es Verger – Det bedste lam på Mallorca?

Cap de Formentor
Du kan for eksempel stoppe ved Es Verger på vejen hjem fra Cap de Formentor.

Rejser du til Mallorca, vil du hurtigt opdage, at du sjældent behøver bevæge dig ret langt fra hotellet for at finde et godt sted at spise. Alligevel er der bestemte restauranter, som tiltrækker folk fra hele øen. En af disse er Es Verger, som er berømt for sine supermøre, langtidsstegte lammeskuldre.

Lammeskulder Es Verger
Hofretten, lammeskulder, på Es Verger – måske ikke haute cuisine, men det smager ualmindeligt lækkert. Foto: Elgaard, CC BY-SA 4.0.

Paletilla de cordero, tak!

Folk kommer således langvejs fra til byen Alaró, som ligger ca. en halv times kørsel nordøst for Palma ved foden af Serra de Tramuntana, for at forcere hårnålesvingene på de støvede bjergveje det sidste stykke vej op til Es Verger. Restauranten i den lille hvide bygning med den smukke og afsides beliggenhed har forskellige retter på menuen, men den ubestridte stjerne er ‘Paletilla de cordero’, lammeskulder. Siden den populære britiske kok Rick Stein for nogle år siden i et BBC-program beskrev det som “det bedste lam jeg nogensinde har smagt”, har Es Verger således ofte måtte melde udsolgt af de lokalt opdrættede lam sidst på dagen.

Dette er ikke en restaurant for vegetarer, men kødspisere kan til gengæld nyde lammekød, der har langtidsstegt i brændefyrede ovne og er så mørt at det nærmest selv falder af benet. Kødet serveres med lidt mallorcinske kartofler og frisk grønt. Det hele, maden og restauranten, er meget rustikt, ligesom stemningen (og betjeningen) er meget tilbagelænet og afslappet.

Har du plads til mere, kan det anbefales at slutte af med et stykke af den hjemmelavede mandelkage. Skal du ikke selv køre ned fra bjerget igen, kan du eventuelt også slutte af med et glas Cremat, der her laves på brandy, rom, kanel, hele kaffebønner, citronskal og serveres flammende!

Saml appetit med vandretur

Restauranten, som er indrettet i en gammel stald, ligger i 800 meters højde halvvejs oppe ad Puig de Alaró-bjerget og turen herop er en oplevelse i sig selv og en smule nervepirrende. Det lækre lammekød er dog hele turen værd. Før din frokost, kan du eventuelt samle appetit med en vandretur fra parkeringspladsen længere op ad bjerget til Castell d’Alaró, der stammer fra det 15. århundrede. Afsæt gerne 2-3 timer til turen, så der også er tid til at nyde de mange smukke udsigter undervejs og medbring rigeligt med vand.

Es Verger og Castell d’Alaró er et oplagt mål for en dagsudflugt, næsten uanset hvor du bor på Mallorca. Du kan eventuelt kombinere det med en tur ud til Cap de Formentor mod nordøst, der byder på et af de smukkeste kystlandskaber på øen.

Es Verger holder åbent alle dage året rundt frem til kl. 20. Det er ikke muligt at bestille bord. Vil du være sikker på, at der ikke er udsolgt af de populære lammeskuldre, kan det anbefales at komme før det for alvor begynder at blive travlt – ca. kl. 14.

Cala Figuera på Cap Formentor
Tag badetøjet med. Der er gode muligheder for at finde et sted at tage en dukkert ude ved kysten.

Hoteller på Mallorca

Hvad enten det er de kulinariske oplevelser, strandene eller noget helt tredje, du rejser til Mallroca for at opleve, er hotellet afgørende for at få en vellykket ferie.

Escapeaway har allerede gjort forarbejdet for dig og udvalgt en række hoteller, hvor du får en god kombination af pris, beliggenhed og frem for alt tilfredshed hos gæsterne. Det er således kun hoteller på Mallorca med anmeldelser på over 4 stjerner i gennemsnit, der er i det udvalg af hoteller på Mallorca, du finder hos Escapeaway.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Mikkel H.

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere