Et par af de største seværdigher i Sorrento

Udsigt over den lille havn i Sorrento

Den syditalienske kystby Sorrento ligger syd for Napoli. Med sin tusindeårige historie og sine cirka 17.000 indbyggere er Sorrento overvældende i historie, men ikke i størrelse. Om sommeren vokser indbyggertallet til det syvdobbelte, for den charmerende kystby tiltrækker turister og kunstnere fra hele verden. Goethe, Wagner, Liszt, Rossini, Ibsen og Byron er blot nogle af de kendte kunstnere, der har besøgt og elsket byen. Sorrento er et rigtig godt udgangspunkt for småture rundt i lokalområdet. Der er ikke langt til de romerske seværdigheder i Pompeji, Vesuv og Herculaneum eller til øerne Capri og Ischia samt kongeslottet i Caserta. Du kan roligt afsætte flere dage til at spadsere rundt i Sorrento og opleve middelhavsbyens fantastiske historie, kultur og traditioner. Når du bliver mættet af oplevelser så gør som jeg, sæt dig på byens torv, bestil en drik, og nyd den dejlige stemning mens du iagttager livets gang i Sorrento. Det er i virkelighed måske den største “seværdighed” i Sorrento!

Sorrento - Piazza Torquato Tasso er byens store plads

Foto: Sorrento – Piazza Torquato Tasso

Her følger et par tips til nogle seværdigheder til ferien i Sorrento.

Kunst for alle pengene

Correale di Terranova Museet huser den fineste og mest interessante kunstsamling fra de mange Correale huse i Napoli og Sorrento. Museet åbnede i 1924 og er siden blevet udnævnt til at være det smukkeste provinsmuseum i Italien. Udover en lang række malerier af berømte kunstnere fra ind- og udland huser museet også en enestående porcelænssamling.

Katedral og klokketårn

Sorrentos katedral fra det tidligere 1400-tal rejser sig prægtigt over byen. Katedralen er i Romansk stil med en sidedør i renæssancestil og rummer en del interessant kirkekunst. Under et besøg i katedralen skal man ikke forbigå klokketårnet, hvis fundament stammer fra 1100-tallet. Klokketårnet har forskellige søjler i klassisk og Byzantinsk stil. De små buegange blev tidligere anvendt til offentlige møde.

Græske levn

Der er ikke meget tilbage fra tiden under byens græske grundlæggere udover bymuren i vulkansk sten og nutidens vejnet. Den ene af de fem byporte hedder stadig Porta Greco. De eneste oprindelig bymur ligger under gadeniveau ved Porta Parsano Nuova og ved Porta Marina Grande. Nutidens vejnet er oprindelig anlagt af grækerne med lige gader øst-vest. Samnitterne, der erobrede byen først, og senere Romerne bibeholdt og udbyggede Sorrentos vejnet.

Smuk udsigt

En tur omkring Massa Lubrense er et must. Her er der nogle af de bedste vandreruter. Landskabet udenfor Sorrento byder på olivenlunde og haver anlagt i terasser på bjergskråningerne samt udsigt over Sorrentohalvøen og kik til Capri og Vesuv. Tag på en dagtur til den hyggelige ø Capri, hvor I kan besøge Den Blå Grotte, eller dyp jer i termerne på Ischi. Færgeturen i sig selv er udflugten værd. Alene det at følge vandets skvulpen mod bådens stævn er en fantastisk oplevelse, som ingen burde snydes for.

Den blå grotte på Capri

Foto: Besøger du Capri, så er den blå grotte et must. (Tag første båd fra Sorrento til Capri, så er chancen for at stå for meget i kø mindre)

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere