Europas smukkeste strand ligger nær Lissabon

Strand
Portugal er igen løbet med en pris - denne gang for én af sine fantastiske strande

Algarvekysten er med rette berømt for sine fantastiske strande og solrige klima. Men vidste du, at der også findes et ægte strandparadis mindre end en times kørsel syd for Lissabon? Her finder du blandt andet den nykårede “Best European Beach Destination 2017” – Praia dos Galapinhos.

Praia dos Galapinhos

Det er ikke svært at forstå, hvorfor Galapinhos-stranden med sit smukke, hvide sand og krystalklare, smaragdgrønne vand har fået den fornemme kåring fra European Best Destinations. Det er dog uden tvivl i ligeså høj grad de enestående omgivelser i form af Arrabida Naturparkens grønne bjerge, som gør dette til en af de smukkeste strande i Europa.

Praia dos Galapinhos er blot en af talrige skønne strande på Costa Azul (Den blå kyst) lige syd for Lissabon. Inden for gåafstand ligger for eksempel Praia do Portinho da Arrábida, som portugiserne ved en afstemning i 2010 selv udnævnte til et af Portugals syv naturvidundere.

Ferieresort på Troia-halvøen

Tager du færgen fra nærliggende Setúbal den korte tur over Sado-floden kommer du til Troia-halvøen, som blandt internationale turister stadig er lidt overset. Den udgøres for en stor del af et naturreservat, men huser dog også et resort-område på nordspidsen. Udover hoteller, restauranter, barer og casino er her et væld af aktivitetsmuligheder. Du kan tage på guidede bådture i Reserva Natural do Estuário do Sado med gode muligheder for at se delfiner og flamingoer, eller for eksempel bruge ferien på halvøens anerkendte 18-huls golfbane ”Troiagolf Championship Course”.

Strand
Der findes et væld af gode sandstrande i nærheden af Lissabon – blandt andet på Troia-halvøen……

Hvis altså ikke du hellere bare vil dase på Troias brede sandstrande. Især Praia da Comporta i den sydligste, mere uberørte ende af halvøen er en lokal favorit. Området er kendt for at være godt til kitesurfing, og her afholdes jævnligt konkurrencer.

Verdensrekord i Blå Flag

Uanset om du vælger at tage på badeferie på Algarvekysten eller ved Den Blå Kyst, kan du glæde dig over, at der findes over 300 Blå Flag-strande i Portugal. Det giver landet en topplacering blandt de lande i Europa, som er med i den internationale miljømærkningsordning. Sidste år satte Praia de Mira i Midtportugal ny Blå Flag-verdensrekord ved for 30. år i træk at få tildelt miljømærket.

Du kan finde meget mere inspiration til en badeferie i Portugal og finde udvalgte hoteller i Portugal her.

Tags fra artiklen
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere