Eventyr i kongernes by Sintra

Palacio da Pena
Palacio da Pena

Når du har fundet dig tilrette på dit hideaway på Lissabonkysten, begynder du måske at overveje, hvilke af denne regions mange interessante seværdigheder, du skal besøge i løbet af din ferie. Mulighederne er mange, men her vil jeg fortælle dig om bjergbyen Sintra, hvor du kan opleve det eventyragtige slot Palacio de Pena.

Alene Sintra’s smukke beliggenhed og romantisk atmosfære, er et besøg værd. Bjergbyen har da også igennem tiden har tiltrukket kunstneriske sjæle fra hele verden, heriblandt vores egen H.C. Andersen, som her kunne finde ro og inspiration. Byen var også i en lang periode den portugisiske kongefamilies foretrukne sommerresidens.

Kongelig residens

Palacio de Pena, som ligger lidt syd for den gamle bydel i Sintra, er det mest populære af byens slotte og en af Portugals mest besøgte seværdigheder. Slottet var da også afgørende for, at Sintra blev optaget på FN-organisationen Unesco’s verdensarv-liste i 1995. Du kan ikke tage fejl af slottet, som på en skovklædt klippetop knejser over byen med sine stærke farver, mange tårne og tilbygninger.

Paladset-i-Sintra---Lissabon-kysten,-Portugal---Hideaways
Palacio da Pena i Sintra

Slottet, som er opført på ruinerne af et gammelt kloster, kan dateres tilbage til 1839. Indenfor er den oprindelige indretning bevaret, som det så ud indtil år 1910, da de kongelige i al hast flygtede fra revolutionen i Portugal.

Når du går rundt i de smukke sale på slottet, skal der da heller ikke meget fantasi til for at forestille sig det liv konger og dronninger har haft her. Udover at bevare de oprindelige gemakker, har man i en af sidebygningerne dog også fundet plads til at indrette en restaurant, hvor du eventuelt kan spise frokost med udsigt over Sintra-bjergene og kysten.

Igennem troldeskoven

Eventyret slutter dog ikke nødvendigvis på slottet. Parken som omgiver slottet på Monte da Pena, har en næsten lige så speciel atmosfære med mange fremmedartede planter og træer. Parque da Pena blev oprettet samtidigt med slottet af Kong Ferdinand II, som bestile træer hjem fra alle verdenshjørner.

Sintra ligger kun omtrent 30 kilometer fra Lissabon og er derfor et oplagt udflugtsmål for rejsende, som er på storbyferie i den portugisiske hovedstad. Men uanset dit eget udgangspunkt er det oplagt at kombinere udflugten til Sintra med besøg i nogle af de andre hyggelige byer på Lissabonkysten.

Læs mere om Hideaways rejser til Lissabonkysten.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie

Palma de Mallorcas slotte og paladser

Hovedstaden på Mallorca, Palma de Mallorca, er en smuk by med mange...
Læs mere