Eventyr og mystik i Sintra – Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira
Quinta da Regaleira. Foto-kredit: Maria Eklind. Oploadet under licensen CC BY-SA 2.0

Tæt ved Sintras historiske centrum ligger det excentrisk dekorerede palads Quinta da Regaleira med tilhørende park, hvor eventyrlystne børn og voksne kan gå på opdagelse blandt springvand, underjordiske tunneler, hemmelige grotter og fantasifulde skulpturer.

Quinta da Regaleira

Slottet blev opført i starten af 1900-tallet på foranledning af den brasilianske kaffe-millionær Antonio Augusto Carvalho Monteiro, som fik den italienske scenograf Luigi Manini til at designe et af Sintras mest unikke og dramatiske bygningsværker, der i dag er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Paladset er arkitektonisk et sammensurium af stilarter og ikke mindst parken er fyldt med overraskelser og mystiske symboler, som eftersigende har alkymistiske betydninger og henvisninger til tempelridderordenen.

Quinta da Regaleira
Quinta da Regaleira. Foto-kredit: Johnny utha. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Quinta da Regaleira vil vække eventyrlysten i dig, og hele familien kan bruge lang tid på at afkode de mange symboler i paladset og parken. Følg for eksempel trappen der snor sig spiralformet ned til bunden af en dyb brønd, hvorfra en mørk tunnel fører videre til en hemmelig sø med et sprudlende vandfald.

Giv dig selv god tid til at udforske stier og tunneler på dette magiske sted, før du begiver dig videre til de andre seværdigheder i Sintra. Du kan eventuelt slutte dit besøg af med en af de traditionelle portugisiske kager, der serveres på stedets lille café.

Udflugt fra Lissabon

Er du på storbyferie i Lissabon mere end et par dage, er Sintra 25 kilometer mod vest et af de udflugtsmål, som bør stå højt på din ønskeliste. Udover Quinta da Regaleira kan du her besøge berømte seværdigheder som Palácio Nacional og Palacio da Pena – mere end nok til en heldagsudflugt.

Du kan tage toget fra Rossio-stationen i centrum af Lissabon, som normalt kører flere gange i timen fra tidlig morgen til sen aften. Afhængigt af hvor mange stop der er undervejs, tager turen til Sintra 30-40 minutter.

Se alle rejser til Portugal med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Guldbasaren i Duabi – Arabiens guldmarked

Guldbasaren i Dubai, Forenede Arabiske Emirater er et spændende besøg, også selvom du...
Læs mere