Få den ultimative køreoplevelse i Portugal på verdens bedste vej

Douro-floden
Douro-floden. Foto: Aires Almeida, Creative Commons.

En rejse til det nordlige Portugal er ikke kun en chance for at udforske unikke seværdigheder i Porto og en af Europas ældste vinregioner. Ifølge Avis Biludlejning får du også her den optimale køreoplevelse på verdens bedste vej.

Verdens bedste vej i Douro-dalen

I et af deres reklamefremstød for billeje har Avis været på jagt efter den vej i verden, som giver den optimale køreoplevelse. Valget er faldet på hovedvejen N-222 i det nordlige Portugal, der løber langs Douro-floden.

I deres søgen konstruerede Avis en formel, hvor køreoplevelsen opdeles i fire elementer: Sving, acceleration, cruising og nedbremsning.

“En god vej rammer nøjagtig den rette balance mellem elemeterne, hvor du får suset fra fart og acceleration, mens svingene tester din køreevner og du på lange lige strækninger har mulighed for at nyde udsigten,” forklarer Dr. Mark Hadley, fysikeren som har hjulpet Avis med undersøgelsen.

På N-222 vejstrækningen fra Peso da Régua til Pinhão går alting op i en højere enhed med den næsten helt rigtige kombination af udfordringer og ikke mindst enestående smukke omgivelser. Vejstrækningen er derfor den, som i undersøgelsen kommer tættest på det optimale ifølge Avis’ formel for køreoplevelse.

I videoen nedenfor kan du se en køretur på Verdens bedste vej i Douro.

Udflugt med bil i Portugal

Er du på storbyferie i Porto er det oplagt at leje en bil for også at opleve nogle af de mange andre interessante seværdigheder, byer og natur i det nordlige Portugal.

Ifølge Avis er alene køreoplevelsen grund nok til at køre en tur i Douro-dalen, men selv hvis du ikke er bilentusiast, bør du opleve det storslåede landskab i Douro-dalen. Kommer du i bil, er det også lettere at gøre spontane stop i nogle af de mange gamle og uspolerede byer og landsbyer, du passerer undervejs.

Du kan læse meget mere om Douro i de andre indlæg her på rejsebloggen. Få for eksempel inspiration til dine udflugter i Lars’ tips til spændende oplevelser i Douro

Douro er naturligvis ikke det eneste spændende udflugtsmål med bil fra Porto. Du kan for eksempel også vælge at køre en tur mod nordøst til Guimarães for at besøge et af Portugals syv vidundere, Castelo de Giumarães, hvor Portugals første konge, Alfonso Henrique, eftersigende blev født.

Find også gode råd og svar på dine spørgsmål om leje af bil i udlandet i vores guide om billeje

Rejser til Nordportugal

Vil du opleve de smukke landskaber og uspolerede landsbyer i Nordportugal? Hos Hideaways finder du et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, som udgør perfekte udgangspunkter for at udforske denne charmerende region på udflugter med lejebil.

Læs for eksempel Marie’s beskrivelse af tre nye hoteller ved Douro-floden i Portugal.

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere