Fantastisk arkitektur i Lissabon

Mosteiro dos Jerónimos
Mosteiro dos Jerónimos. Foto: Marshall Henrie, Wikimedia.

Lissabon er rig på iøjnefaldende bygningsværker og et af de mest imponerende er Mosteiro dos Jerónimos, et kloster fra 1500-tallet der blev bygget som en hyldest til de portugisiske søfarere og opdagelsesrejsende.

En af Lissabons største seværdigheder

Mosteiro dos Jerónimos ligger i Lissabons gamle bydel Belém, som bør ligge højt på din liste over områder at besøge på din rejse til Lissabon. Alene i klostret kan du bruge adskillige timer på at udforske den fantastiske arkitektur, som er et af Portugals fornemmeste eksempler på den berømte manuelinske stil.

Mosteiro dos Jerónimos ligger i Belem i Lissabon
Mosteiro dos Jerónimos ligger i bydelen Belem ca. 5 kilometer fra centrum af Lissabon

Når du ser den utrolige detaljegrad i udsmykningerne vil du forstå, hvorfor det tog 100 år at bygge Jerónimos Klosteret, som sammen med Belémtårnet blev optaget på UNESCO’s liste over verdensarv i 1983.

Hyldest til opdagelsesrejsende

Opførslen af Mosteiro dos Jerónimos begyndte i 1501 på foranledning af kongen, Manuel 1., som ønskede et bygningsværk til ære for Jomfru Maria i taknemmelighed over Vasco de Gama’s succesfulde rejse til Indien. Pengene til det overdådige bygningsværk kom da også netop fra hjembragte skatte fra portugiskske opdagelsesrejsendes ekspeditioner til Afrika, Asien og Sydamerika, ligesom Portugal også tjente godt på deres kontrol af krydderihandlen med Afrika og Østen.

Mosteiro dos Jerónimos som ligger ved Tejo flodens udmunding stod færdigt omkring år 1600 og fungerede som kloster frem til 1833.

Læs mere om Mosteiro dos Jerónimos på klostrets egen hjemmeside her

Tid til kage

I dag er det smukke bygningsværk en af Lissabons mest populære seværdigheder og et af de mest betydningsfulde monumenter over de portugisiske opdagelsesrejser. Når du har udforsket klostret er det nærliggende at benytte chance for at smage på Beléms berømte kager, pastéis de Belém, og eventuelt besøge nogle af de andre attraktioner i Belém. På nedestående video kan du på 3 minutter få lidt indblik i hvorfor kagen er blevet så berømt.

 

Rejser til Lissabon

Vil du opleve seværdighederne i Lissabon på en storbyferie, har du flere unikke hideaways at vælge imellem, som kan danne den perfekte base for en uforglemmelig rejse.

 

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Mikkel H.

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere