Faro er Algarves samlingspunkt om vinteren

Faro
Faro, Portugal. Foto: Aleksandr Zykov. Oploadet under licensen CC BY-SA 2.0

Nogle sammenligner Faro med den franske Riviera. Om det er en rimelig sammenligning, kan der være mange meninger om, men ét er sikkert. Om vinteren er vejret betydeligt lunere og mere solrigt i og omkring Faro.

I det hele taget samler en stor del af vineraktiviteterne på Algarve sig omkring Faro, som må siges at være Algarvekystens vigtigste by.

Rundt om Faro ligger de uimodståelige strande, der om vinteren er mere tilgængelige end om sommeren, hvor rigtigt mange mennesker bruger ferien her. Når temperaturen er lavest i vandet om vinteren er den stadig normalt over 15-16 grader. Strandene i nærheden af Faro er berømte for deres store naturskønhed.

De små øer

Mindre kendt er det, at der i nærheden af Faro også ligger en række minde øer af nærmest malerisk skønhed. Om vinteren kan disse øer være nærmest øde, og det er en naturoplevelse af de store at besøge dem.

deserta
Ilha Deserta. Foto: Raphael DanielCC BY-ND 2.0

På øen Ilha Deserta er der ikke meget andet spor af menneskelig aktivitet end nogle fiskerhytter og et fyrtårn. Til gengæld er landskabet bjergtagende med hvide sandstrande og et imponerende planteliv. Har man mod på det, kan man medbringe et telt og overnatte på øen, hvor fiskerne sandsynligvis bliver ens eneste selskab.

Man kommer til Ilha Deserta med båd. Det koster ikke særligt meget og tager heller ikke lang tid.

Faros gamle bydel

Er det for koldt til stranden, og det kan hænde om vinteren, er Faros gamle bydel et sted, man kan gå på opdagelse i.

Faro er mere charmerende end de fleste andre byer på Algarve. Det skyldes, at byen på grund af omgivende sandbanker blev beskyttet med de oversvømmelser, som fulgte i kølvandt på det store jordskælv i 1755.

Du kan derfor finde bygninger og mure, der stammmer helt tilbage fra den mauriske periode, og naturligivis Faros katedral et besøg. Katedralen stammer helt tilbage fra det 13. århundrede. Den gamle kirker er et af Portugals nationalmonumenter, og frå tårnet har du en glimrende udsigt over Faro og lagunerne omkring byen.

Vi har ikke mindre end fire Hideaways i eller i nærheden af Faro. Gå ind og se vores rejser til Algarvekysten her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Lennart Kiil

Nyd sommervejret på Gran Canaria mens vinteren hærger herhjemme

Med temperaturer på over 20 grader i vintermånederne og masser af soltimer...
Læs mere