Fem ferieaktiviteter i Palma på Mallorca

Katedralen i Palma de Majorca
En af Palmas største seværdigheder, katedralen.

Mallorcas hovedstad Palma er med sine 400.000 indbyggere uden sammenligning den største by på øen, og her er der masser af muligheder for både aktiviteter og afslapning. Palmas historie rækker mange årtusinder tilbage og mange af de store historiske civilisationer har sat deres præg på byen. Samtidig er byen i høj grad en moderne storby med et hektisk liv – både nat og dag.

Vi giver fem gode bud på ferieaktiviteter for hele familien i Palma.

1. Oplev den populære Plaça d’Espanya i Palma

Plaça d’Espanya er Palmas transportcentrum. Det er herfra busser og tog afgår til andre dele af Mallorca. Her kan man opleve den lokale befolkning i hektisk aktivitet, selv siddende behageligt på en af de mange cafeer i området. Men ved Plaça d’Espanya ligger også en populær park, hvor du kan slappe af eller gå en tur.

2. Tag en smut til Sóller

Fra Plaça d’Espanya kan du tage med bil, tog eller bus til den hyggelige landsby Sóller knap 25 kilometer uden for Palma. Her er appelsin- og mandellunde og en smuk kirke. Tag derefter den historiske sporvogn Tranvía de Sóller videre ned til den hyggelige og smukke havnebugt Port de Sóller.

3. Besøg Mercat de l’Olivar i Palma

Mercat de l’Olivar er Palmas – ja, faktisk Mallorcas – største madmarked. Det er en fornøjelse at opleve de mange synsindtryk fra friske frugter og andre madvarer. Her kan du naturligvis finde ingredienser til al den lækre mad, som middelhavslandene er så kendt for. Også her møder du lokalbefolkningen i deres naturlige element.

4. Køb kulturperler i Palma

Mallorca er kendt for sine Mallorcaperler, som er saltvandsperler og kulturperler af høj kvalitet, der tager årevis at fremstille. Du kan købe dem flere steder i Palma – både i butikker og på markeder. Hvis du er interesseret i perler og vil have en god pris, kan du med fordel prøve lidt forskellige steder for at danne dig et indtryk af prisen.

5. Tag på cykel-sightseeing i Palma

Palma egner sig med sit tørre, solrige og alligevel ikke for varme (fordi byen ligger ved kysten) vejr fint til en cykeltur. Hvis du lejer cykler for en dag, kan du nå godt rundt i byen og samtidig er det en sjov og sund måde at bruge tid med familien på, hvis børnene er lidt større. Det er muligt et leje elcykler, så alle kan være med.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere