Ferie i Paris med børn

Paris
Paris er også for de mindste. Foto: Alina Gnerre, CC BY 2.0.

Paris er perfekt til en romantisk storbyferie for to. Men den franske hovedstad er faktisk også en destination med masser af muligheder, hvis du rejser med børn. I Paris er nemlig der et væld af aktiviteter for børn i alle aldre, både indendørs på regnvejrsdage og ude i byen.

Lidt uden for Paris ligger Disneyland, som naturligvis er en stor attraktion blandt børnefamilier. Men der er dog mindst lige så meget at komme efter inde i byen – uanset hvornår på året I rejser hertil.

Mange grønne åndehuller i Paris

Især når man har mindre børn med på ferie i en storby, er muligheden for at tage spontane pauser i løbet af dagen guld værd. Det er med til at holde humøret højt i hele familien. Derfor er det perfekt, at der er så mange børnevenlige parker og haver i Paris, hvor der også er tænkt på mindstes behov.

I Jardin des Tuileries kan du slappe af i designerstole, mens børnene slår sig løs på trampoliner og andre forlystelser. Parken er stor, og her er både områder med skygge og mere åbne områder.

Jardin du Luxembourg er Paris’ næststørste park, hvor børnene har mulighed for at ride på pony eller tage en tur med den flotte karrusel – og i parkens store sø kan børnene få lov at sejle en tur med store legetøjsejlbåde. Der er også dukketeater, som selv om det foregår på fransk, er noget mange børn har glæde af.

En anden dejlig park er Jardin des Plantes, der også er en botanisk have med flere forskellige seværdigheder, blandt andre den zoologiske have La Ménagerie. Naturhistorisk museum ligger også her, og parken har mange hyggelige haver, forlystelser og spisesteder.

De små sejlbåde i Jardin du Luxemburg er en tradition fra 1920’erne. Foto: Ivailo Djilianov, CC BY-SA 2.0

Gem Eiffeltårnet og Louvre – tag børnene med i Notre Dame

Køen til Eiffeltårnet er ofte meget lang, og er børnene små, får de lige så meget ud af at se tårnet på afstand. Er dine børn allerede halvstore, kan det godt være, de finder, at det er ventetiden værd at komme op i Eiffeltårnet.

Det kolossale museum Louvre er ikke noget for mindre børn, der bare vil kede sig bravt her, men områderne omkring det berømte museem er til gengæld sjove for børn. Her ligger blandt andet nævnte Jardin des Tuileries.

En af de store, traditionelle seværdigheder, der fungerer godt med børn i Paris, er katedralen Notre Dame. Der er (forholdsvis) kort ventetid, og turen inde i kirken går også relativt hurtigt, og den mægtige bygning gør et stort indtryk på børn. Efter den store brand i 2019 har man været i fuld gang med at udbedre de omfatte skader. Dele af katedralen er igen åben for offentligheden, og i skrivende stund forventes hele restaureringen at være færdig i 2024.

Museer for børn

Umiddelbart står museumsbesøg måske ikke øverst på børnenes ønskeliste for ferien, men i Paris er der alligevel en række spændende museer, som de også vil få meget fornøjelse ud af. Det naturhistoriske museum, Grande Galerie de l’Évolution, i parken Jardin des Planes, er som nævnt et godt valg. På det store museum for videnskab, Cité des Sciences i Parc de la Villette, er der også masser af sjov aktiviteter for børn. Dertil kommer nogle deciderede børnemuseer i Paris. Det inkluderer magimuseet, Musée de la Magie, og det lille kunstmuseum for børn, Musée en Herbe. Her er der både permanente og skiftende udstillinger, aktiviteter, guidede ture og workshops, der henvender sig specifikt til børn.

Endelig er der nu til dags mange af byens andre museer, som tager sig godt af børnefamilier med særlige områder indrettet til de små og udstillinger rettet mod børn. Det gælder for eksempel på byens arkitekturmuseum, Cité de l’Architecture et du Patrimoine, og det historiske Centre Pompidou, et museum for moderne kunst og kulturcenter. Byens første digitale kunstcenter, Atelier des Lumières, som er indrettet i et gammelt jernstøberi, er med sine fantastiske lysinstallationer også en stor oplevelse for børn.

Vil I ikke gå glip af byens største museum, Musée du Louvre, anbefaler museet selv, at du booker jeres billetter på forhånd (børn er gratis) for at ventetiden ved indgangen bliver kortest mulig. Louvre er på i alt 73.000 kvadratmeter og rummer 35.000 udstillingsgenstande. Så særligt med børn anbefales det på forhånd at udvælge nogle bestemte udstillinger at se. På museets hjemmeside, hvor du booker billetterne, kan du finde en oversigt over udstillingerne.

En tur på Seinen er en god måde at se Paris fra en lidt anden vinkel. Foto: Wilhelm Lappe, CC BY 2.0

Bådtur på Seinen

En sejltur gennem hjertet af Lysets By, er en uforglemmelig oplevelse for hele familien. Der er adskillige firmaer, der tilbyder disse flodkrydstogt ad Seinen. Nogle af dem har ture, der er specielt skræddersyet til børnefamilier.

På restaurant med børn i Paris

Paris er kendt for at have et væld af gode restauranter og stemningsfulde caféer. Det inkluderer alt fra fine Michelin-restauranter med gastronomi af højeste klasse til afslappede bistroer, hvor børn aldrig er en forhindring. Nogle steder har sågar særlige børnemenuer, “menus enfants.” Hvis du er i tvivl, kan du altid spørge personalet, om de har særlige tilbud til de små. Mange, hvis ikke de fleste, cafeterier og restauranter på større museer og ved monumenter rundt om i byen tilbyder også børnemenuer.

Vil du gerne spise på en af byens mere formelle restauranter, er det en god ide at forhøre om mulighederne for at have mindre børn med, når du reserverer bord.

Familierejser til Paris

Alle Paris’ arrondissements (bydele) er godt forbundet med offentlig transport, hvor børn alt efter alder kan rejse gratis eller til nedsat pris. Som børnefamilier er det dog ofte rart at bo så centralt, at det er let at tage et smut tilbage til hotellet i løbet af dagen.

Hos Escapeaway kan du nemt finde børnevenlige hoteller i Paris, som er kendt for deres gode gæsteanmeldelser.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Frankrig

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere