Ferie i Paris for hele familien

Eiffeltårnet i Paris
Eiffeltårnet i Paris

Paris har ry for at være en by for par, men byen har det hele og egner sit rigtigt god til familieferien. Der er god offentlig transport, så hele familien kan komme sikkert omkring, og der er mange grønne områder og legepladser, hvilket er en stor fordel, hvis man er på ferie i byen med mindre børn.

Parker og haver i Paris

Når man har børn med på ferie, er det som regel en god idé at planlægge mange udendørsaktiviteter, da det erfaringsmæssigt er med til at holde humøret højt i hele familien.

I Jardin des Tuileries kan du slappe af i designerstole, mens børnene slår sig løs på trampoliner og andre forlystelser. Parken er stor, og her er både områder med skygge og mere åbne områder.

Jardin du Luxembourg er Paris’ næststørste park, hvor børnene har mulighed for at ride på pony – og i parkens store sø kan børnene få lov at sejle en tur i store legetøjsejlbåde. Der er også dukketeater, som mange børn har glæde af.

En anden dejlig park er Jardin des Plantes, der også er en botanisk have med flere forskellige seværdigheder, blandt andre den zoologiske have La Ménagerie. Naturhistorisk museum ligger også her, og parken har mange hyggelige haver, forlystelser og spisesteder.

Gem Eiffeltårnet og Louvre – tag børnene i Notre Dame

Køen til Eiffeltårnet er som regel meget lang, og er børnene små, får de lige så meget ud af at se tårnet på afstand. Er dine børn allerede halvstore, kan det godt være, de finder, at det er ventetiden værd at komme op i Eiffeltårnet.

Louvre er ikke noget for mindre børn, der bare vil kede sig bravt her, men områderne omkring kæmpemuseet er til gengæld sjove for børn. Her ligger nævnte Jardin des Tuileries.

En af de store, traditionelle seværdigheder, der fungerer godt med børn, er katedralen Notre Dame. Der er ikke ret meget ventetid, og turen inde i kirken går relativt hurtigt, og den mægtige bygning gør et stort indtryk på børn.

Læs mere om rejser til Frankrig her.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere