Ferie og udflugter ved Kotorbugten i Montenegro

Kotorbugten Montenegro
Det smukke og bjergrige landskab byder på spændende byer og udflugtsmuligheder

Montenegro er måske ikke den første destination du har i tankerne, når du skal planlægge din næste ferie til Sydeuropa. For den kendte nabo, Kroatien, har det med at overskygge, når det kommer til populære feriemål på Balkanhalvøen. Men Montenegro har bestemt også meget at byde på. Her finder du hyggelige små byer med historiske seværdigheder, en smuk natur med bjerge, bugte og mange udflugtsmuligheder.

Det er særligt ved kysterne, at mange af vores favorit-destinationer i Montenegro ligger. En af disse er den smukke bugt, Kotorbugten, der er beliggende i det sydvestlige Montenegro ud mod Adriaterhavet. Bugten er omkring 87 km² stor og har ca. 107 km kyststrækning der er omgivet af bjerge og frodig vegetation.

Besøg Kotorbugtens perler

Den smukke bugt i det kuperede terræn har langs kysten flere hyggelige små byer og områder, hvor der er meget at se og opleve. Bugten, kan man sige, er opdelt og består af to dele; en indre og en ydre del, der er forbundet af et smallere stykke på midten. Den indre del er noget mere bjergrig, og særlig mod nord er der stejle bjergsider med enkelte små byer som Perast og Orahovac. Denne del af bugten egner sig derfor særligt godt til dem, der ønsker en ferie i rolige omgivelser tæt på naturen i de små lokalsamfund.

Kotor Montenegro
Den hyggelige by Kotor i den indre del Kotorbugten

Mod syd er terrænet mindre stejlt og kysterne fladere, og det er her, at du finder den indre del af Kotorbugtens måske mest interessante by, der også har lagt navn til bugten, nemlig Kotor. Byen byder på et hyggeligt og historisk centrum med gamle middelalderbygninger, monumenter, brostensbelagte gader og smukke kirker som Saint Michaels kirke og katedralen Svetog Tripuna.

Er du interesseret i historiske bygninger og bycentre, må du heller ikke gå glip af at besøge Herceg Novi ved den yderste del af Kotorbugten, hvor der udover et hyggeligt middelaldercentrum også findes flere historiske borge.

Badestrande i Kotorbugten

Den indre del af Kotorbugten byder på enkelte små strande hist og her, bl.a. ved Kotor og Orahovac. Sidstnævnte er blot en lille landsby, men her ligger også det skønne lille hotel Boutique Hotel Casa del Mare – Amfora tæt på vandet og en lille strand. Ved kysterne i mange af de små byer er der ved vandet solterrasser og badebroer imellem de små moler, hvor de lokales små fiskerbåde lægger til. Så selvom der ikke nødvendigvis er en strand i nærheden, har du gode muligheder for at tage en dukkert mange steder.

By og kyst ved Kotorbugten Montenegro
I mange af de små byer langs bugten er der havnebade med badebroer og solterrasser

Men vil du have bedre og lidt større badestrande til rådighed, finder du flere muligheder i den ydre del af bugten, bl.a. ved byerne Tivat og Herceg Novi. Her har vi  flere hoteller der ligger i gåafstand til en god badestrand. Så vil du på din ferie til Montenegro have mulighed for dage med sol, saltvand og tæerne i sandet, kan du med fordel bestille et ophold på f.eks. Hotel La Roche i Tivat eller Lazure Hotel and Marina i Herceg Novi.

Oplev middelalderlevn i det bjergrige landskab

Kotorbugten er som sagt omgivet af bjerge og frodig natur, hvor du finder mange spændende oplevelsesmuligheder. Nogle steder fører små veje op til huse og små kirker, som du kan gå eller køre ad, men området har også mange vandrestier, der giver gode muligheder for aktive udflugter helt tæt på naturen. Og mange steder bliver du belønnet med en imponerende udsigt over bugten, så snart du kommer lidt op i højderne.

San Giovanni borg ved Kotor
Gå en tur op i højderne og oplev den gamle middelalderborg San Giovanni ved Kotor

Besøger du Kotor, er endnu en oplagt udflugt at gå en tur op og se den gamle borg San Giovanni, der ligger ca. 250 meter over havets overflade på det nærliggende bjerg. Og dette er ikke det eneste middelaldervidunder, du kan opleve i det kuperede område. På mange af de omkringliggende bjerge gemmer sig nemlig gamle middelalderlevn som borge, ruiner og andre historiske bygninger. I bjergene rundt om byen Skaljari ved Kotor finder du især mange af disse.

Der er selvfølgelig også mange andre spændende destinationer i Montenegro. Du finder en oversigt over vores rejsemål til Montenegro ved at klikke her.

Udvalgte hoteller ved Kotorbugten

Mere fra Sofia Frederikke Bach

10 steder du skal besøge på din ferie i Bruxelles

Bruxelles er Belgiens hovedstad, og en skøn destination for din storbyferie. Her...
Læs mere